News

Komentari 4

Suprotna mišljenja o prosvjedu: Jednu najavljuju blokadu, a drugi da će im označiti vozila

Suprotna mišljenja o prosvjedu: Jednu najavljuju blokadu, a drugi da će im označiti vozila

Građani Srbije su izašli na cestu i pokazali svoje nezadovoljstvo planom o otvaranju rudnika litija, druga se inicijativa protivi prosvjednicima

Već nekoliko dana u Srbiji traju prosvjedi protiv namjere vlasti da rudarskoj korporaciji Rito Tinto dopusti otvaranje rudnika litija u zapadnoj Srbiji i usvajanju zakona koji to mogu omogućiti, a sad su se javili i oni koji su protiv prosvjeda.

Povodom najave inicijative "Kreni-pokreni" da će u subotu blokirati autoputeve širom Srbije tokom protesta, dok oni koji su protiv blokada tj. udruženje "Lila revolucija" javlja da će bojom obilježiti sva vozila koja budu sudjelovala u blokadi, piše Kurir.rs

- Udruženje građanki “Lila revolucija” poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.prosinca “naoružani” kanticama ljubičaste boje dođu i obilježe  sve automobile koji će sudjelovati u blokadi. Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava! - navodi se u dopisu ovog udruženja.

Još prošlog vikenda društvenim mrežama su se širile fotografije blokada cesta, ali i snimke sa prosvjeda na kojima policajci agresivno guraju prosvjednike. Pretpostavlja se da će i ovog vikenda na cestama Srbije biti nereda.

Najčitaniji članci