Obavijesti

News

Komentari 265

Supruga HDZ-ova čelnika vozi Mercedes vrijedan 298.000 kn

Supruga HDZ-ova čelnika vozi Mercedes vrijedan 298.000 kn
1

Mercedes nije prijavljen u imovinskoj kartici, a gradonačelnik Dražen Barišić objašnjava da je to zato jer je uzet u najam samo na tri mjeseca. Supruga Nikolina će, kaže, platiti najam od 4000 kuna mjesečno...

VIDEO

I dok ministrica Gabrijela Žalac kaže da su njeni roditelji unajmili luksuzni Mercedes, te se ponovno mora vaditi od optužbi da je postupila netransparentno, u Velikoj Gorici smo otkrili da supruga gradonačelnika također vozi luksuzni unajmljeni Mercedes koji nije prijavljen u imovinskoj kartici.

Čitatelji su nam fotografirali i poslali Mercedes C klase 220 D koji je redovno ove godine ispred Centra za odgoj i obrazovanje u Gorici, a koje vodi Nikolina Barišić, supruga HDZ-ova gradonačelnika Dražena Barišića. Barišić je i saborski zastupnik HDZ-a i čelnik županijskog odbora stranke.

- Samo se počela pojavljivati na poslu u tom novom luksuznom automobilu, pa je privukla pozornost, a ne znam baš kako su si priuštili taj automobil s obzirom na plaću - kaže nam čitatelj koji je poslao fotografiju.

Cijena novog, osnovnog modela takvog Mercedesa je 298.000 kuna, a supruga Nikolina, prema imovinskoj kartici gradonačelnika prima mjesečnu plaću nešto manju od 8500 kuna, ali Barišić napominje da podaci nisu ažurirani i da kao ravnateljica prima plaću između 10.500 i 11.000 kuna. Gradonačelnik Dražen Barišić ima plaću od 18.000 kuna i terenski dodatak od 1500 kuna kao zastupnik. Automobila u imovinskoj kartici nemaju.

No, gradonačelnik Baršić nam kaže da je auto njegova supruga unajmila i to nakon što im se pokvario automobil star 12 godina koji je glasio na tvrtku. Barišić je rekao da su dobili automobil za zamjenu, ali ga je onda supruga i zadržala i plaća najam.

Ostavka je lansirana! Premijer ministrici Žalac više ne vjeruje
Ostavka je lansirana! Premijer ministrici Žalac više ne vjeruje

- Automobil je u najmu i zato i nije prijavljen u imovinsku karticu jer to nije zakonska obveza. Mi uskoro planiramo dići nenamjenski kredit koji ćemo većim dijelom utrošiti na renoviranje kuće, a jedan dio ćemo potrošiti na kupnju novog automobila. Tada ću taj automobil odmah prijaviti u imovinsku karticu. Nemamo nikakvog razloga ništa skrivati. Mi imamo zajedno primanja oko 30.000 kuna i možemo si to priuštiti, pa makar i na tri mjeseca. I stare kredite smo otplatili - rekao nam je gradonačelnik Barišić.

Iz Ureda gradonačelnika su nam poslali i dodatna pojašnjenja, te ponudili ugovor na uvid. Mercedes je iznajmljen od tvrtke Mega rent iz Velike Gorice, a mjesečno ga supruga plaća četiri tisuće kuna. Najam traje tri mjeseca, tj. ističe krajem ožujka.

Nema vozačku, niti Mercedes. A nema ni povjerenje javnosti
Nema vozačku, niti Mercedes. A nema ni povjerenje javnosti

- Mjesečni iznos najma od četiri tisuća kuna i iznos će po istoku ugovora platiti gospođa Nikolina Vučković Barišić osobno - odgovorili su nam iz ureda gradonačelnika Barišića.

Tvrtka Mega rent je u dio Gašparić grupe velikogoričkog poduzetnika Damira Gašparića. Oni su među, ostalim i zastupnici Mercedesa. Mega rent nudi u najam Mercedesove modele, uglavnom više klase. Ali jučer na njihovoj stranici nije bilo modela koji vozi Barišićeva supruga. Na njihovim stranicama piše da nude i 'povoljne dugoročne najmove'.

Barišić je već bio prozvan i kažnjen od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer nije prijavio vikendicu u imovinsku karticu. Neslužbeno doznajemo u Povjerenstvu da zaista kratkoročni najmovi automobila ne trebaju biti prijavljeni, ali bi trebali oni dugoročni, primjerice leasing na godinu ili duže. I u imovinsku karticu bi se onda trebao navesti mjesečni trošak koji dužnosnik ili njegov bračni drug imaju za najam vozila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 265
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Obrat! Milanović će ipak moći u kampanju SDP-a već u travnju. Evo kako legalno to može učiniti
CIRKUS IDE DALJE

Obrat! Milanović će ipak moći u kampanju SDP-a već u travnju. Evo kako legalno to može učiniti

I predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je potvrdio da nema zapreke da se predsjednik kandidira na izborima za Europski parlament. Milanović je izborne datume lukavo odredio da može ući u finiš kampanje