Obavijesti

News

Komentari 128

Supruga napadača iz Pariza: Sretna sam i ponosna na njega

Supruga napadača iz Pariza: Sretna sam i ponosna na njega
1

Supruga napadača na Bataclan, Sammyja Amimoura, kazala je da ga je poticala da ode u Francusku i izvrši napade. Žao joj je što nije skupa s njim otišla u smrt

VIDEO

Supruga jednog od napadača na dvoranu Batalcan u Parizu kazala je da je ponosna i sretna zbog njega.

Sammy Amimour (28) jedan je od trojice terorista Islamske države koji su upali na koncert rock benda Eagles of Death Metal te ubili 90 nedužnih ljudi. Prije povratka u Pariz, Amimour je neko vrijeme proveo u Raqqi, u Siriji, gdje se pridružio ISIL-u.

Njegova žena Kahina (18) trenutno živi u Mosulu, u Iraku. Tri dana nakon masakra, poslala je prijateljici e-mail u kojem slavi svog muža i opisuje kako živi lagodnim životom. Policija je razotkrila prepisku prijateljica tijekom istrage pariškog napada.

Kako navodi Le Parisien, u jednom e-mailu, Kahina je napisala: "Jesu li te napadi šokirali? LOL (smijem se na glas). Poticala sam supruga da napusti Siriju kako bi napao građane Francuske koji imaju toliko krvi na svojim rukama. Toliko sam ponosna na njega i njegove vrline. Presretna sam".

U nastavku je napisala: "Zavidim mu, žao mi je što nisam bila uz njega da zajedno odemo u smrt".

Potom se hvali kako joj je lijepo živjeti u ISIL-ovom uporištu u Mosulu gdje je smještana u luksuznom stanu.

"Živim u namještenom stanu koji ima kuhinju, dvije kupaonice i tri spavaće sobe. Ne plaćam stanarinu, struju, vodu niti bilo koje druge troškove. Kakav divan život!"

U jednom e-mailu prije napada na Bataclan Kahina je napisala: "Francuska i cijela koalicija će saznati kako je to imati rat u svojoj domovini. Život nisu samo mir, ljubav, poljupci. Ako ti nas ubiješ, mi ćemo ubiti tebe. Ako se boriš protiv nas, i mi ćemo se boriti protiv tebe. Sve dok nastavljaju vrijeđati islam i muslimane, bit će potencijalne mete, a ne samo židovi i policajci".

Policija smatra da je tinejdžerka, inače francuske nacionalnosti, Amimoura upoznala u pariškoj četvrti Saint-Denis gdje je radio kao vozač autobusa. Školu je napustila 2014. i odselila se u Siriju kako bi bila s njim. Par je živio u Raqqi. Kasnije su se preselili u Mosul gdje je Kahina rodila dijete.

Amimour je pokopan u neoznačenom grobu prošlog četvrtka u četvrti Saint-Denis, u kojoj je odrastao i gdje još uvijek žive njegovi roditelji. Kako navode francuski mediji, pokopu, koji je održan u tajnosti, prisustovalo je tek nekoliko ljudi.

Nakon tragedije u Bataclanu, Amimourova sestra kazala je za medije da se obitelj svakog dana pita što su učinili krivo u njegovom odgoju i što su mogli poduzeti da spriječe pokolj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi