Obavijesti

News

Komentari 53

Supruga nasilnog župana: 'Ne bojim se, odavno sam prestala'

Supruga nasilnog župana: 'Ne bojim se, odavno sam prestala'
1

Župan Alojz Tomašević nepravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora, i to uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine. Najavio je žalbu na ovu presudu i tvrdi da nije nasilnik

VIDEO

Nemam vremena razmišljati o presudi ni o Alojzu, rekla je Mara Tomašević dan nakon što joj je suprug nepravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje.

- Ne bojim se, odavno sam prestala - rekla je županova supruga.

Naime, Alojz Tomašević se odselio u roditeljsku kuću pa se više ne viđaju. Dan nakon presude požeško-slavonski župan nije se oglašavao, iako su ga ženske inicijative pozvale da podnese ostavku.

Spomenute inicijative od premijera Andreja Plenkovića, ali i HDZ-a tražile su da poduzme sve kako bi se župan Tomašević maknuo iz političke arene i s javne pozicije.

Pozvali su i zastupnike u županijskoj skupštini da raspišu referendum o opozivu župana Tomaševića te podsjećaju da to mogu dvije trećine zastupnika u skupštini.

- Život ide dalje, a ja ću nastaviti još više raditi za dobrobit građan i Županije - napisao nam je Tomašević u kratkoj SMS poruci. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Mara Tomašević 01:02

Zasad iz Vlade i HDZ-a nema odgovora na spomenute zahtjeve. Nepravomoćnu presudu protiv župana prokomentirao je ministar Josip Aladrović. Poručio je kako je bilo kakva vrsta nasilja nedopustiva. 

- Bitno je da pravosuđe i društvo daju svoj sud o svakoj vrsti nasilja - rekao je ministar, te zaključio da u politici svatko nosi svoj rizik i odgovornost, a u ovom slučaju političku odgovornost snosi prije svega Tomašević. 

Aldrović: Političku odgovornost za presudu snosi Tomašević...
Aldrović: Političku odgovornost za presudu snosi Tomašević...

- Na svim budućim sastancima i prigodama na kojima će nazočiti Zlostavljač, kao žena i zamjenica gradonačelnika neću nazočiti. Moj grad, moj Osijek ne tolerira nasilje. Želim da i Hrvatska glasno i jasno slijedi moj grad te kaže ne zlostavljačima! Kakav primjer dajemo djeci, mladima?! - poručila je Žana Gamoš, dogradonačelnica Osijeka

Njezinu poruku pozdravili su iz Autonomne ženske kuće. Navode da je njezin postupak rijedak primjer dobre prakse koju bezuvjetno trebaju slijediti svi drugi političari i dužnosnici. Na apel ženskih inicijativa da se na lokalnoj razini pokrene postupak opoziva župana Tomaševića reagirali su iz SDP-a. 

Velika pljuska: 'Lex šerif' štiti župana da ostane na funkciji
Velika pljuska: 'Lex šerif' štiti župana da ostane na funkciji

- Iako imamo samo dva vijećnika, razgovaramo, dogovaramo strategiju i na tragu smo pokretanja postupka smjene župana Tomaševića. Prema postojećem zakonu, to će biti teško, ali želimo poslati političku poruku kako je neprihvatljivo da netko s presudom za obiteljsko nasilje, iako nepravomoćnom, može biti na javnoj dužnosti - najavio je Mitar Obradović (SDP).

Zakoni mu omogućuju da nesmetano obavlja funkciju 

Župan Alojz Tomašević nepravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora, i to uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine. Najavio je žalbu na ovu presudu i tvrdi da nije nasilnik. Zakoni mu omogućuju da unatoč nepravomoćnoj presudi za obiteljsko nasilje obavlja svoju dužnost župana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela