Obavijesti

News

Komentari 305

Monstrumu iz Solina 50 godina! Susjede zatukao batom za meso i ubadao nožem. Oboje su umrli

Monstrumu iz Solina 50 godina! Susjede zatukao batom za meso i ubadao nožem. Oboje su umrli

Vicencu Uvodiću zadao je 13 udaraca batom za meso i čekićem, a potom ga ubo nožem u trbuh. Njegova supruga Senka preminula je tri mjeseca kasnije

VIDEO

Na splitskom sudu danas je donesena nepravomoćna presuda Luki Juretiću, koje je 2019. zatukao susjede, stariji bračni par Senku i Vicenca Uvodić u Solinu. Dobio je 50 godina zatvora! Juretić nije došao na objavu presude.

Vicenco je preminuo iste večeri krajem siječnja 2019. godine, a njegova supruga Senka, koja je zadobila teške ozljede, preminula je nepuna tri mjeseca kasnije nakon što je radi ozljeda duže vrijeme bila u bolnici.

Luka Juretić se tereti da je došao na vrata svojih susjeda tražeći ih da mu posude brašno, a nakon toga ih počeo udarati tupo-tvrdim predmetom, te ubadati oštrim predmetom. Vicencu Uvodiću zadao je 13 udaraca batom za meso i čekićem, a potom ga ubo nožem u trbuh.

Mislio je da su oboje mrtvi

Mladić je pozvonio na vrata bračnog para Uvodić na drugom katu 15-ak minuta prije 19 sati te je gospođu Senku zamolio da mu da brašna za palačinke. Kako se ulaz zaključava, a 24-godišnjaka poznaje, pustila ga je u stan.

Tad ju je počeo udarati, zaustavio se tek kad je pala na pod, naizgled mrtva. Odmah potom ušao je u dnevni boravak i napao Vicu Uvodića, izudaravši ga nekoliko puta istim čekićem po glavi. Na mjestu ga je usmrtio. Potom je nešto tražio po stanu, pobacao je dio pokućstva, ladice te noćne ormariće uz bračni krevet. 

Zatukao susjeda batom, mora opet na vještačenje u Vrapče
Zatukao susjeda batom, mora opet na vještačenje u Vrapče

Zatim je otišao iz stana, što je Senka Uvodić iskoristila te se uspjela nekako dovući do vrata susjednog stana – nije imala snage, teško ranjena, podignuti se i pozvoniti, nego je krvavom rukom kucala na dno vrata pokušavajući dozvati pomoć. Prvi susjed je čuo zvuke, a otvorivši vrata, u prvi trenutak je ostao skamenjen. 

Pribrao se te potom pozvao Hitnu i policiju. Oni su munjevito stigli, a teško ranjena Senka govorila je: “Luka. Luka je to bio, pogledajte mu cipele...”. Uto je s posla stigao i mladićev otac. Čuo je te riječi, ostao u šoku ne vjerujući, misleći da se njegova stara susjeda zabunila. Pitao je: “Moj Luka?!” te odmah otišao u stan po sina. 

Spustili su se zajedno, mladić je ispred žrtve i policije rekao samo: “Nisam ja”, no već je i to bilo dovoljno za uhićenje. Policija je tijekom večeri i noći provela očevid na mjestu zločina punom krvi, ali i u susjedstvu. Luka se, naime, nalazio na zajedničkoj terasi na vrhu zgrade kad je došla policija te je pronađena i krvava odjeća koju je pokušao oprati. 

Prema domaćem zakonodavstvu za kaznena djela teškog ubojstva moguće je izreći kaznu zatvora do 50 godina. Rasprava o tome kome, kad i kako je moguće izreći tako veliku kaznu posebno se u javnosti rasplamsala nakon što je u ožujku 2017. godine 19-godišnji Tin Šunjerga u Čistoj Velikoj kod Šibenika hicima iz pištolja ubio svoje roditelje i to zato jer je bio ljut na roditelje pa im se htio osvetiti jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi, konzumiranja raznih vrsta droga te nametali zabrane. Šunjerga je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora odnosno za svako ubojstvo dobio je po 24 godine. Sudilo mu se kao odrasloj osobi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 305
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.