News

Komentari 259

Trebali mu reći kad mora ići u zatvor, naglo mu se pogoršalo

Trebali mu reći kad mora ići u  zatvor, naglo mu se pogoršalo

MORA NA IZVRŠENJE KAZNE Horvatinčićev odvjetnik kaže da se njegovom klijentu naglo pogoršalo zdravstveno stanje, te će morati hitno na operaciju 30. siječnja, a ne u travnju kako je bilo planirano

Tomo Horvatinčić neće se u srijedu odazvati na poziv suca izvršenja kod kojeg je trebao dobiti termin za odlazak u zatvor i služenje kazne. Umjesto njega doći će njegov odvjetnik Velimir Došen, koji je to potvrdio za N1 televiziju.

- Horvatinčiću se pogoršalo zdravstveno stanje, te se u ponedjeljak javio liječniku u Njemačkoj koji mu je rekao da hitno mora na operaciju 30.1, umjesto u travnju kako je bilo planirano. Za sve postoji medicinska dokumentacija - rekao je Došen.

Prema Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, molba za odgodu može se podnijeti u roku od tri dana otkad osuđenik dobije rješenje da mora ići u zatvor.

Molbu može podnijeti i nakon isteka tog roka, ali ne kasnije od tri dana nakon što se otkrije da postoje razlozi koji bi mogli odgoditi izdržavanje kazne.

Razlozi za odgodu, stoji u Zakonu, obuhvaćaju teške akutne bolesti ili znatno pogoršanje kronične bolesti koja se ne može liječiti u zatvoru, smrt člana obitelji osuđenika, završetak školske godine ili polaganje ispita.

Podsjećamo, sud u Zadru potvrdio je presudu šibenskog Općinskog suda i osudio Tomislava Horvatinčića na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Najčitaniji članci