FINO SA ŽLICOM Donosimo recepte za slasna variva, fine gulaše i čobance....
Sutra uz 24sata: Kuhajte uz našu Narodnu kuharicu
Krepka, ukusna i topla. Juha se i danas smatra čudotvornom, a čak i riječ restoran dolazi od restaruer (okrijepiti), naziva juhek oja se u Francuskoj svojedobno propisivala kao lijek.
Istarska jota, ajngemahtes, podravski kotlić, zagorska juha od štrukla, dalmatinski brudet, primorska panada... U hrvatskoj gastroriznici veliko mjesto zauzimaju jela sa žlico. Kroz 50 recepata, podjeljenih prema regijama, putujte Lijepom našom okusima i uživajte u jelima u kojima su uživali i naši stari. Od jednostavne istarske supe ideane za druženje pa do pravih kulinarskih remekdjela poput gulaša ili nadaleko poznatog čobanca - jesen je pravo vrijeme za uživanje u gozbi sa žlicom.
U seriji narodnih kuharica čitatelji 24sata 23. studenog očekuju Čari mljevenog mesa, a 30. studenog, uoči kolinja, pripremili smo najslasnije recepte od svinjetne. U prsincu potražite kuharicu Narodna zimska kuharica - zaboravljeni bakini recepti. Dobar tek!