Obavijesti

News

Komentari 268

Sve nas je više - u Njemačkoj: Hrvatice su rodile 4000 djece

Broj djece koje su rađale hrvatske državljanke u Njemačkoj bio je u stalnom padu godinama prije ulaska Hrvatske u EU, a nakon 2014. počeo je naglo rasti. Radi se o povećanju od 60 posto u odnosu na 2016.

VIDEO

Dok je broj rođene djece u 2017. u Hrvatskoj pao na najniže razine, broj djece koju su u Njemačkoj rodile majke s hrvatskim državljanstvom premašio je brojku od 4000.

Pokazuju to podaci Federalnog statističkog ureda, a prenosi ih Jutarnji. Radi se o povećanju od 60 posto u odnosu na 2016., a treba istaknuti kako se ne radi o potomcima starih doseljenika već onih koji su iz Hrvatske otišli nakon ulaska u EU.

Broj djece koje su rađale hrvatske državljanke u Njemačkoj bio je u stalnom padu godinama prije ulaska Hrvatske u EU, a nakon 2014. počeo je naglo rasti.

Do 2013. godine udio djece koje su u Njemačkoj rodile Hrvatice bio je od pet do sedam posto, ali od 2013. situacija se mijenja i već te godine narastao na 12 posto pa potom na 20.

Posebno velik, gotovo deseterostruki rast zabilježen je u udjelu djece hrvatskih državljana koja nisu automatski rođenjem stekla njemačko državljanstvo, a to je jedan od ključnih pokazatelja da se radi o djeci rođenoj u mladim hrvatskim obiteljima koje su se posljednjih godina doselile iz Hrvatske.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 268
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima