Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
268 komentara

Sve nas je više - u Njemačkoj: Hrvatice su rodile 4000 djece

Broj djece koje su rađale hrvatske državljanke u Njemačkoj bio je u stalnom padu godinama prije ulaska Hrvatske u EU, a nakon 2014. počeo je naglo rasti. Radi se o povećanju od 60 posto u odnosu na 2016.

268 komentara

Dok je broj rođene djece u 2017. u Hrvatskoj pao na najniže razine, broj djece koju su u Njemačkoj rodile majke s hrvatskim državljanstvom premašio je brojku od 4000.

Pokazuju to podaci Federalnog statističkog ureda, a prenosi ih Jutarnji. Radi se o povećanju od 60 posto u odnosu na 2016., a treba istaknuti kako se ne radi o potomcima starih doseljenika već onih koji su iz Hrvatske otišli nakon ulaska u EU.

Broj djece koje su rađale hrvatske državljanke u Njemačkoj bio je u stalnom padu godinama prije ulaska Hrvatske u EU, a nakon 2014. počeo je naglo rasti.

Do 2013. godine udio djece koje su u Njemačkoj rodile Hrvatice bio je od pet do sedam posto, ali od 2013. situacija se mijenja i već te godine narastao na 12 posto pa potom na 20.

Posebno velik, gotovo deseterostruki rast zabilježen je u udjelu djece hrvatskih državljana koja nisu automatski rođenjem stekla njemačko državljanstvo, a to je jedan od ključnih pokazatelja da se radi o djeci rođenoj u mladim hrvatskim obiteljima koje su se posljednjih godina doselile iz Hrvatske.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message