Obavijesti

News

Komentari 66

Svi joj žele pomoći: Ugostitelji, frizeri, nogometaši, studenti...

Svi joj žele pomoći: Ugostitelji, frizeri, nogometaši, studenti...
1

U akciju prikupljanja pomoći za liječenje teško bolesne Mile Rončević uključili su se mnogi. Svi žele donirati novce i pomoći djevojčici kako bi skupila novce za odlazak na liječenje u Ameriku

VIDEO

- Ekipa, tko god želi sutra šišanje, feniranje, nek' dođe i cijenu koju bi platili meni, direktno ćemo mobilnim bankarstvom uplatit za ovog malog anđela. Ako treba radit ću cili dan i noć, tako da slobodno pošaljite poruku u inbox kad bi došli. Dovedite oca, mater, babu, didu, ako treba i pasa ću ošišat. Al molim vas, pošaljite poruku - uputio je apel građanima Srećko Rončević, vlasnik  frizerskog salona "Srećko" u Vinkovačkoj ulici u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I on nije jedini. Svi želi pomoći djevojčici Mili Rončević, oboljeloj od akutne leukemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:31

Splitska slastičarna "Škartoc" objavila je dirljiv status na Facebooku.

 - Dragi prijatelji, pokažimo još jednom veliko srce. Subotu i nedjelju dođite kod nas na kuglu sladoleda i cjelokupni iznos koji se prikupi slastičarnica Škartoc će u ime svih Vas uplatiti za malu curicu Milu u nadi da će se prikupiti potreban iznos za lječenje u U.S.A. -  javljaju iz slastičarne na Cankarevoj poljani u Splitu.

'Odrecite se jedne kave i pomozite'

I splitski studenti su se uključili u prikupljanje pomoći za djevojčicu Milu Rončević i pozivaju kolege da se odreknu jedne kave i uplate za pomoć. Postavili su kutije u koje se mogu ubaciti dobrovoljni prilozi, na recepciji studentskog doma dr. Franjo Tuđman.

Akcija je ujedinila Hrvatsku, a pridruži se i varaždinski pub Medina Škrinja.

- Večeras i sutra (u petak i subotu) u Medinoj Škrinji za svako naručeno piće donira se od pića 1 kuna za malu Milu! Pozivamo i ostale varaždinske ugostitelje da svi zajedno napravimo isto - stoji u njihovoj jučerašnjoj objavi koja je oduševila mnoge.

U nedjelju jamIT & Fakustix svirati će na trgiću u POS naselju u Varaždinu, a prikupljen novac dat će u humanitarne svrhe.

Bolnica: Za Milu (2) postoje tri potencijalna donora na svijetu
Bolnica: Za Milu (2) postoje tri potencijalna donora na svijetu

Varaždinski gradski vijećnik Denis Mladenović pozvao je sve gradske vijećnike da svoju naknadu od 1000 kuna uplate za liječenje djevojčice.

I hrvatska party scena se uključila u humanitarnu akciju. Klub Željezničar je doprinio na način da su se sinoćnjem partyju DJ-evi odrekli svoj honorara, a plesači donirali minimalno 40 kuna.

Humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za malenu Milu pridružila se i Općina Primošten te je donirala 10.000 kuna. Turistička zajednica Općine Primošten dinirala je 10.000 kuna.

U akciju su se uključili i gospićki ugostitelji. Bistro&Pizzeria Tomislav - Gospić odlučio je da će sav iznos od prodanih pizza danas od 12 do 15 sati, biti uplaćen za liječenje Mile..
Caffe Bonus u Gospiću sav iznos od prodanih kava u subotu od 9 do 12 uplatit će za Milu.

Caffe bar Hary, također u Gospiću, u dogovoru sa tamburašima, konobarima organizirat će u subotu skupljanje donacija za Milu. Na ulazu će biti kutija u koju će svatko koliko tko može ubaciti kune. Caffe bar Hary će u znak zahvale podijeliti bon koji vrijedi jednu kavu. Bon se može iskoristiti narednih dana.
Caffe bar Enigma sav iznos od prodanih kava u subotu 30.3. od 7 do 15 sati uplatit će za liječenje Mile.

Brojni sportaši žele pomoći

U akciju prikupljanja pomoći za liječenje malene Mile Rončević uključili su se i trećeligaški klubovi, oni koji svake sezone jedva krpaju kraj s krajem.

Na današnjim utakmicama 3. HNL Jug Kamen - Primorac BNM, Uskok - Hrvace, Neretva - GOŠK Du, a u nedjelju Urania - Zmaj i Neretvanac - Split sav prihod od ulaznica uplatit će se na račun Mile Rončević.

Svi ovi klubovi koji su aktivni na društvenim mrežama objavili su postove u kojima pozivaju navijače, ali i one koje nogomet previše ne zanima da dođu na stadione u Klisu, Metkoviću, Ivanbegovini, Opuzenu i Baškoj Vodi te kupnjom ulaznice učine dobro djelo.

Amerikanci rade plan liječenja: Angažirao se i naš veleposlanik
Amerikanci rade plan liječenja: Angažirao se i naš veleposlanik

U akciju su se uključili i Solin i Šibenik te će sav novac s njihovog derbija također ići u ovu humanitarnu svrhu. Pomaže i Društvo prijatelja Hajduka Osijek koje je na aukciju stavilo Jairov dres koji je Brazilac nosio na utakmici.

Pomoć su najavili iz Grada Rijeke, a točan iznos koji će uplatiti bit će poznat u ponedjeljak, kad će i izvršiti svoju uplatu.

U veliku nacionalnu akciju prikupljanja pomoći za liječenje teško bolesne djevojčice Mile Rončević uključili su se i brojni hrvatski sportaši.

Ivan Rakitić, Dario Šarić, Ivan Klasnić, Ivano Balić, Darijo Srna i brojni drugi su na Instagramu i ostalim društvenim mrežama podijelili objavu kojom pozivaju ostaje da se uključe u pomoć Mili.

Dario Šarić je na svojem Instagramu objavio story na engleskom u kojem objašnjava o čemu je riječ te poziva sve da se uključe u akciju. Dario je prijatelj obitelji Rončević, a svojim pratiteljima je objasnio kako je za liječenje potrebno oko 2,8 milijuna dolara te da isto nije moguće u Hrvatskoj nego samo u SAD-u.

U velikoj akciji iz minute u minutu prikuplja se pomoć, a priključili su se i NK Rijeka, NK Radnički Županja, NK Kamen Podbablje, NK Uskok Klis, MNK Alumnus, kao i navijači Šibenika Funcuti.

24sata u koordinaciji s drugim medijima, apelira na sve koji mogu da pomognu obitelji.. Ako želite pomoći, novac možete uplatiti na račun: HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”.

 

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.    

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

Žiro račun humanitarne akcije - PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

Ovdje se može pratiti koliko je novca ukupno uplaćeno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto