News

Komentari 37

Svjedoci nesreće: 'Nestao je s jet-skija, nije uopće vozio brzo'

Svjedoci nesreće: 'Nestao je s jet-skija, nije uopće vozio brzo'

Slovenski gost Boštjan Dolničar ljetovao je s obitelji u kampu Valkanela kraj Vrsara. Pao je u more, a potraga je obustavljena zbog mutnog mora. S njime je u trenutku pada bio i malodobni sin

Jugo koje se počelo dizati poslije podne i oblaci koji su najavljivali oluju još su više otežali jučerašnju potragu za nestalim slovenskim gostom iz autokampa Valkanela kraj Vrsara.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Zbog mutnog mora, zbog kojeg je vidljivost bila izuzetno loša, te najavljene oluje, nešto iza 16 sati donesena je teška odluka i potraga za Boštjanom Dolničarem (48) je obustavljena do daljnjega, objavilo je jučer ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Nastavljamo čim se uvjeti poboljšaju, istaknuli su. Ronioci, lučka kapetanija, policija, svi oni s više desetaka brodica od četvrtka su tragali za turistom iz Ljubljane, koji je to poslije podne pao s jet-skija i nestao.

- On je bodybuilder, a na more ovdje dolazi više desetaka godina i oduvijek vozi jet-ski. Njegova djeca se druže s mojom, dobro ga poznajem - rekao nam je slovenski gost iz Kopra.

Dok je nestali vozio jet-ski, na stražnjem je sjedištu s njim bio i njegov malodobni sin. Dijete se, prema priči svjedoka, u jednom trenu okrenulo jer su jetom vukli još jednu osobu na “ufo balonu” i tad mu je otac naprosto nestao.

- Nije vozio brzo. Mališan je počeo vrištati i onda su svi u blizini na brodicama shvatili da se nešto dogodilo. Svi su krenuli u potragu, pozvani su policija i vatrogasci, došli su i iz lučke kapetanije, no potraga zasad ne daje rezultata - kažu svjedoci.

Jet-ski stradaloga pregledala je policijska ekipa za očevid, a pregledali su i nizozemski gliser koji se u trenutku pada Slovenca nalazio ispred njega na moru. Njega su vozili mladići koji su rekli kako su naišli na veći val, a onda čuli viku i vidjeli da čovjeka s jet-skija više nema. Neki su odmah skočili u more, ali zbog mraka i dubine ništa nisu vidjeli.

Prema prvim informacijama, smatralo se da je nesretni Boštjan udario glavom u upravljač ili doživio infarkt. No dok ga ne pronađu, ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi, ističu u policiji.

Iz Nacionalne središnjice za traganje na moru izvijestili su i kako su se dva jet-skija sudarila u uvali Crnika nedaleko od Lopara na Rabu. U sudaru je sudjelovalo dvoje mlađih Mađara. Ozlijeđen je muškarac koji je prebačen u KBC Rijeka.     

Najčitaniji članci