Obavijesti

News

Komentari 22

'Barišić mi je rekao da je Fimi Medija kao stranačka zaklada'

'Barišić mi je rekao da je Fimi Medija kao stranačka zaklada'
3

Bivši član Uprave Hrvatskih šuma, Božidar Longin, dodao je i kako mu je Barišić rekao da je bolje da se novac slijeva na ovaj način, nego u privatne džepove

VIDEO

U nastavku suđenja u postupku Fimi medija u ponedjeljak je svjedočio Mladen Slunjski koji je od 2003. do 2009. godine radio u Hrvatskim Šumama kao rukovoditelj službe za javnu nabavu. 

Hrvatske šume su s Fimi medijom počele surađivati 2006. godine kad su od njih kupili novogodišnje pakete - rokovnike, kalendare i slično. Prije toga su poslali pozive za ponude na pet adresa.

- Taj popis tih pet tvrtki dobio sam od predsjednika uprave Darka Beuka, a kasnije i od Fimi medije, rekao je svjedok dodavši da su uglavnom surađivali s tvrtkama Ani-Lon i Fimi Medija. 

U Fimi Mediji je uglavnom kontaktirao s Anitom Lončar. 

- Od 2006. do 2007. i podružnice u Hrvatskim šumama na isti način su vodile taj pozivni natječaj, a ja sam im poslao popis društava koja će kontaktirati. U 2008. imali smo dva postupka javne nabave, jedan za kalendare, jedan za rokovnike. Na oba se javila Fimi medija, ali na nijedan posao nije dobila, rekao je svjedok. 

Longin: Rekli su mi da je Barišić utjecajan i blizak s premijerom

U 12 sati na klupu za svjedoke sjeo je Božidar Longin koji je od 2003. do 2009. godine bi pomoćnik šefa Uprave, a poslije član Uprave Hrvatskih šuma i kao član Uprave bio je zadužen za poslove javne nabave. 

- U studenom 2006. godine došao sam do svog šefa Darka Beuka i rekao mu da bi trebalo pripremiti kalendare i prigodne poklone za Novu godinu. Beuk mi je rekao da će za sve državne firme taj posao obaviti jedna tvrtka i da o tome ne trebam brinuti, a bio sam znatiželjan o kojoj je tvrtki riječ pa sam u više navrata šefa pitao o tome. Onda me je jednom zgodom Beuk upoznao s gospodinom Mladenom Barišićem i tada smo razgovarali o Fimi Mediji. Barišić mi je rekao da to nije privatni biznis nego svojevrsna stranačka zaklada te zašto bi se novac slijevao u privatne džepove kad se to može raditi na ovaj način, rekao je Longin kojem su Barišića predstavili kao jako utjecajnu osobu blisku premijeru.

- 2008. godine promijenio se Zakon o javnoj nabavi i Fimi Medija tada nije dobila posao. Tada sam se sreo s gospođom Nevenkom Jurak koja nije bila zadovoljna time što nije dobila posao, rekla mi je da se ne može sve uvijek mjeriti cijenom, da je njen materijal najkvalitetniji, rekao je Longin.

"Skupio sam 36 tisuća eura za kampanju"

Longin se prisjetio i predsjedničke kampanje 2005. godine.

- Beuk mi je rekao da je bio na stranačkom sastanku HDZ-a koji je vodio Jarnjak, a na kojem su bili Luka Bebić i Vladimir Šeks. Na sastanku su odlučili da će kandidat HDZ-a za predsjednika države biti Jadranka Kosor te da županijski ogranci stranke više neće samostalno tiskati promidžbene materijale već da će se sve raditi u središnjici stranke, rekao je Longin i dodao da mu je Beuk rekao da mora skupiti neka sredstva za kampanju pa je on po stranačkim ograncima u njegovoj, Zadarskoj županiji skupio 36 tisuća eura. 

- Beuk mi je rekao da taj novac odnesem u središnjicu i da će se uplatiti na žiro račun, no kad sam došao Branka Pavišević mi je rekla da nema nikakvog računa. Novac je spremila, a ja nisam dobio nikakvu potvrdu, rekao je Longin. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Meteoalarmi oglašeni za cijelu Hrvatsku: Stiže grmljavinsko nevrijeme, moguća oštećenja!

Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme, stoji u prognozi DHMZ-a za petak..

Tablica otkriva: Svi su dali niže cijene od zagrebačke plinare, nije točno da će biti u gubicima!
PADA TOMAŠEVIĆEVA TEZA

Tablica otkriva: Svi su dali niže cijene od zagrebačke plinare, nije točno da će biti u gubicima!

Gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi da neće smijeniti upravu plinare koja je izgubila opskrbu Zagreba jer su ponudili cijenu ispod koje bi bili u gubicima. Svih 27 opskrbljivača u Hrvatskoj posluju s nižom cijenom...
Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak
UPALILI ŽUTI ALARM

Prognoza za produženi vikend: Pljuskovi i grmljavina, moguće i poplave. Najgore će biti u petak

Vikend prognoza neće usrećiti one koji su odlučili spojiti praznik u produženi vikend. I danas i Sutra gotovo cijela Hrvatska označena je žutim alarmom zbog moguće opasnog vremena