Obavijesti

News

Komentari 20

Svjedokinje protiv silovatelja: Policija traži dvije prostitutke

Svjedokinje protiv silovatelja: Policija traži dvije prostitutke
1

Na sudu u Splitu u tijeku je suđenje T. B. (39). Optužen je za silovanje i ozlijeđivanje dviju prostituki. Dvjema svjedokinjama se ne može ući u trag već dva mjeseca

VIDEO

Na Županijskom sudu u Splitu u tijeku je suđenje T. B. (39) optuženom za silovanje i ozljeđivanje dviju splitskih prostitutki. Suđenje je zatvoreno za javnost kako se ne bi doznao identitet žrtava koje je T. B. seksualno zlostavljao, pokrao, tukao i ranjavao nožem. Radi se o Slavoncu koji je radio u splitskom škveru, a potom i u jednoj privatnoj tvrtki. Neoženjen je i nema djece. 

Iako je u tijeku suđenje, dvjema prostitutkama koje su glavne svjedokinje ne može se ući u trag već dva mjeseca. Obje žene su pružale seksualne usluge u splitskom Strossmayerovom parku, popularno zvanom Đardin, gdje ih je zamijetio i napadač.

Pokrao ih, tukao i ranio nožem

Prema optužnici, T.B. je prvu prostitutku, inače mladu beskućnicu, napao na ljeto 2011. godine u jedan sat iza ponoći u Zagrebačkoj ulici nadomak Đardina. Bacio ju na pod, čupao, tukao, ukrao joj mobitel i 700 kuna. Nožem joj je razrezao odjeću, silovao, te zarezao oštricom po grudima. Drugu je ženu (50), inače policiji odavno poznatoj po prostituciji i zlouporabi droga, napao u studenom iste godine. Ovaj put je upao u Caritasove prostorije gdje je noćila, te joj je prijeteći nožem natjerao da se razodjene i silovao. T.B. uhićen je i nakon mjesec dana pritvora pušten da se brani sa slobode. 

Žrtvama se ne može ući u trag

No, 2013. godine je za boravka na slobodi opet napao svoju prvu žrtvu, mladu prostitutku, u nekadašnjem prostoru tvrtke Jadrankamen u Istarskoj ulici. Izderao joj je odjeću i silovao ju je. Ubrzo je uhićen, od tada je u pritvoru, a suđenje stoji u mjestu.  Do dvije žene policija nikako ne uspijeva doći, što dovodi u pitanje postupak protiv silovatelja. Za njima se tragalo u Đardinu, po mjestima u središtu grada gdje spavaju beskućnici i u Vranjicu kod Splita.

- Nadamo se da će se te žene javiti, i u njihovom je interesu da se napadaču sudi. Radi se o ženama u vrlo teškoj situaciji, beskućnicama, a s obzirom na rane i traume koje su doživjele ovim napadima, vjerojatno, se više ne kreću po mjestima gdje ih se prije moglo sresti. Možda će ih netko tko ih poznaje uputiti da se jave sudu - poručio je sudac Slavko Lozina koji vodi proces.

Mogao bi ponoviti zločin

T.B. je u postupku vještačen u Zagrebu, pokazalo se da se radi o ubrojivoj osobi sa psihičkim problemima i koja bi opet mogla ponoviti svoje djelo. Splitskoj policiji ostaje da se potrudi kako bi dvije svjedokinje dovela na sud do sljedećeg ročišta za mjesec dana.

- Očito se radi o osobi koja ima vrlo složen poremećaj osobnosti, a ne duševnu bolesti jer on uspijeva pronalaziti poslove i voditi, uvjetno rečeno, građanski život. S druge strane, vjerojatno se radi o kompliciranim stvarima koja ta osoba nosi iz svog odrastanja, tu se prepliću mnoge frustracije, čim on traži seksualno zadovoljstvo kod prostitutki, a uz to ih još i fizički ozljeđuje  - prokomentirao je iskusni splitski psihijatar.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina