Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Svjetski mediji pišu o magarici Miji: 'Hrvat je ostavio da umre'

Mija je završila i u stranim medijima. Pisalo se kako su je našli bez vode i kako danima već luta po otoku. Ipak, magarica je u dobrom stanju, a naposljetku se javio i vlasnik životinje...

Foto: Obitelj Roca
46 komentara

Magaricu Miju je u ponedjeljak ugledao građanin kako sama luta po otoku po imenu Ravan koji se nalazi u šibenskom arhipelagu. U sve se ubrzo umiješala policija, a Bernard Roca iz Vodica ju je zajedno sa svojom obitelji spasio čamcem, a onda i udomio.

Mija je završila u svim medijima. Pisalo se kako su je našli bez vode i kako danima već luta po otoku. Ipak, Bernardu se naposljetku javio vlasnik magarice.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Javio nam se vlasnik magarice. Bio je sav izbezumljen. Čovjek je iz Šibenika, ima svoj OPG na kojem uzgaja magarce i koze i zaista se dobro brine za životinje. Bilo mu je jako žao što je sve ovako ispalo i što svi misle da je napustio magaricu- On je Miju ostavio na dva dana na otoku na ispaši, ali tvrdi da joj je ostavio dovoljno vode. To nije ništa neobično. Od pamtivijeka su naši stari tako na ispašu slali stoku. Na otocima nema požara, zmija ni drugih nametnika koji štete životinjama i tamo mogu mirno pasti. Ispalo je da je Mija danima lutala sama, ali nije. I bila je u dobrom stanju kad smo je našli, a tamo je bila i kanta vode koju je ostavio vlasnik. Čipirana je i ima svu potrebnu dokumentaciju baš kao i sve ostale životinje koje ima taj čovjek. Sutra će doći veterinar i pregledati magaricu. Nakon toga ćemo je morati vratiti vlasniku - rekao nam je u četvrtak Bernard Roca.

VIDEO: TEŠKO ĆEMO SE RASTATI 'Magarica Mija je super. Ali ide kući, javio se njezin vlasnik...'

Priču su prenijeli i svjetski mediji. Daily Mail piše kako su napuštenu magaricu pronašli na malom otoku u Hrvatskoj te kako nije poznato je li otvorena istraga. Pišu kako je bila izgladnjela i bez vode. Podijelili su i snimku spašavanja.

- Hrvat ju je ostavio da umre - napisao je jedan zgroženi komentator ispod snimke.

Foto: Obitelj Roca

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message