Obavijesti

News

Komentari 132

'Taj uzvik mi izaziva gađenje, razumijem reakciju Milanovića'

'Taj uzvik mi izaziva gađenje, razumijem reakciju Milanovića'

HNS najoštrije osuđuje korištenje uzvika „Za dom spremni“ u javnom prostoru  u bilo kojoj prilici i formatu, pa tako i na današnjem obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak.

VIDEO

HNS je najoštrije osuđuje korištenje uzvika „Za dom spremni“ u javnom prostoru Hrvatske, kako u bilo kojoj prilici i formatu, tako i na današnjem obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak. Napominju da uzvik ZDS nije u skladu s Ustavom te da samim time mu nema mjesta u javnom životu zemlje. To sav moderni i napredni svijet, kojem Hrvatska pripada, razumije, poručili su iz HNS-a.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak smatra da je skandalozno da niti jedno odavanje spomena žrtvama ne može proći bez povratka u mračnu prošlost.

Milanović nakon Okučana: Netko je htio da se ovo dogodi
Milanović nakon Okučana: Netko je htio da se ovo dogodi

- Potpuno razumijem reakciju predsjednika Zorana Milanovića jer taj uzvik i meni izaziva gađenje. Moja Hrvatska je otvorena i tolerantna Hrvatska i pozdravu ZDS nema i ne smije biti mjesta u javnom prostoru. Dužnost je svih nas u javnom životu, koji želimo da Hrvatska ide naprijed, da takve poteze osudimo - poručio je Vrdoljak. 

Zaključio je kako se u HNS-u klanjaju svim žrtvama i ni jednoj ideologiji. Oštra osuda incidenta iz Okučana stigla je i iz GLAS-a, gdje je istaknut slogan sramotnog fašističkog režima iz 2. svjetskog rata. Podržavaju reakciju predsjednika države, koji je napustio skup.

- Pod dirigentskom palicom Andreja Plenkovića i uz izvršitelja Tomu Medveda, dogodila se planirana provokacija na koju bi svaki civilizirani građanin Hrvatske reagirao jednako kao predsjednik države. Zoran Milanović od prvog dana svog mandata pruža ruku pomirenja, suradnje i razumijevanja, ali da bi to bilo moguće, potrebna je volja i s druge strane - navodi se u priopćenju.

U GLAS-u su sretno što nakon drugo vremena imamo predsjednika koji bez zadrške i dosljedno brani tekovine civiliziranih i humanih društava.

- Žalosno je da još uvijek živimo u zemlji u kojoj zloupotreba fašističkih simbola zagađuje sjećanje na žrtve i strahote rata. Sve se to ne bi događalo da nemamo premijera koji misli da postoje dvije vrste ZDS pozdrava, onaj koji se ne smije i onaj koji se smije koristiti. Sve dok s državnih svečanosti umjesto ljudi s fašističkim obilježjima bude morao odlaziti predsjednik Republike, za Hrvatsku neće biti sreće - poručili su iz GLAS-a. .

'HDZ je iskoristio obljetnicu Bljesaka kako bi se ulizao desnici pred izbore'

I Demokrati su pozdravili odluku predsjednika Zorana Milanovića da napusti Okučane nakon što je u službenom programu, uz odobrenje protokola ministra Tome Medveda sudjelovao čovjek u majici s ustaškim pozdravom. .

- Ministar Medved je zbog sitnih političkih interesa, dopustio da po prvi put ustaški pozdrav bude na službenoj državnoj ceremoniji. To je sramota za svaku građanku i građana ove zemlje i pljuvanje po poginulima u VRO "Bljesak” - poručio je čelnik stranke Mirando Mrsić.

Napominje kako je Hrvatska već godinama talac nekolicine braniteljskih udruga na kratkom lancu HDZ-a koje se po potrebi, a najčešće pred izbore, jave i na prljav način pomažu HDZ-u da se domogne pobjede na izborima. Smatra da su zbivanja iz Okučana samo uvertira u ono što slijedi sljedećih mjeseci.

- Jasno je kako se protokol obilježavanja Bljeska pod budnim okom ministra Medveda i uz odobravanje premijera Plenkovića oglušio na zahtjeve Ureda predsjednika da ne bude obilježja 'Za dom spremni'. Nije problem u majici i vijencu nego u poruci koja se šalje. Idu izbori i očito je da se HDZ ulaguje desnici ne bi li dobio koji glas - poručio je.

Sramotno je, kaže, što će se zbog nekoliko provokatora na uzici Medveda i HDZ-a vojno-redarstvena operacija „Bljesak“ danima povezivati s pozdravom kojem nije mjesto u Hrvatskom javnom prostoru.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.