Obavijesti

News

Komentari 18

Koronavirus, Italija: Komunalci u strahu za život: Maske im dali Kinezi!

Talijanski komunalci u strahu za život: Maske im dali Kinezi!
1

'Mnogi od nas zaraženi su i ne rade. Tvrtka za koju radimo ništa nam ne govori te nam nas ne opskrbljuje sa zaštitnom opremom. Ispada kao da nikoga nije briga za nas', kazao je jedan talijanski 'komunalac'

VIDEO

Ovih dana, kada u Italiji vlada opći kaos uzrokovan širenjem zaraze korona virusom, komunalni djelatnici u Bergamu boje se za svoje živote. Naime, nije im omogućena nikakva vrsta zaštite.

- Radimo bez ikakve vrste zaštite. Ako se želimo zaštititi, to si moramo sami osigurati. Nosimo svoje zaštitne maske koje smo sami izradili, a često iste koristimo danima. Također, sami smo morali nabaviti i rukavice. Radimo u nehumanim uvjetima što kod mnogih izaziva strah – rekao je jedan od 160 komunalnih djelatnika u Bergamu. 'Komunalce' u Milanu pak ugodno su iznenadili zaposlenici kineske ambasade koji su im poklonili maske. Snimka tog događaja na internetu je postala viralna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uz liječnike, medicinske sestre, prodavače koji održavaju na život i omogućavaju normalno funkcioniranje svijetu ovih dana, zanemaruju se i podcjenjuju komunalni djelatnici koji isto tako igraju važnu ulogu u održavanju kontinuiteta.

- Mnogi od nas zaraženi su i ne rade. Tvrtka za koju radimo ništa nam ne govori te nam nas ne opskrbljuje sa adekvatnom zaštitnom opremom. Ispada kao da nikoga nije briga za nas. Željeli bismo samo da nam mjere temperaturu svakog jutra kada dođemo na posao, kako bismo što uspješnije spriječili širenje zaraze – dodao je radnik.

Deset dana prekasno: Italiji je žao što ovo nije prije znala...
Deset dana prekasno: Italiji je žao što ovo nije prije znala...

Djelatnici govore da im problem predstavlja i razvrstavanje otpada. Primjerice, ne mogu razlikovati otpad zaražene od ne zaražene osobe. Upravo zbog toga, radnici bi trebali biti dodatno zaštićeni kako ne bi i sami postali prijenosnici zaraze.

- Naš osnovni posao ovih dana je dezinficiranje ulica. Sigurno, naš posao se ne može izjednačiti s poslom liječnika i medicinskih sestara i to ne tražimo. Ono što želimo jest da nam se osigura minimalna zaštita kako bismo zaštitili sebe, ali i spriječili daljnje širenje zaraze – ispričao je radnik komunalne tvrtke.

Na negodovanje djelatnika šef komunalne tvrtke Sangalli Giancarlo & C, odgovorio je kako njihova tvrtka stavlja na prvo mjesto radnika i ponajprije brine o njegovom zdravlju i sigurnosti.

Šokantne snimke: Zbog balona na glavi oboljeli su i dalje živi
Šokantne snimke: Zbog balona na glavi oboljeli su i dalje živi

- U ovom teškom vremenu naše usluge želimo naglasiti da je naša tvrtka nije prestala sa svojim radom unatoč restriktivnim mjerama koje su poduzete u crvenim zonama Italije. Prvenstveno želimo zahvaliti našim radnicima koji daju sve od sebe i čine sve kako bi se omogućili normalno funkcioniranje društva – rekli su iz tvrtke Sangalli Giancarlo & C.

Tvrtka je, na negodovanje radnika reagirala i poduzela sve potrebne mjere te svojim radnicima omogućila siguran rad. Radnicima je omogućena sva zaštitna oprema, od zaštitnih maski i rukavica. Također, dopušten im je i raniji odlazak s posla ukoliko su odradili svoj posao na vrijeme te je pokrenut tzv. smartworking za sustave prikupljanja i upravljanja otpada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a