Obavijesti

News

Komentari 27

Taman su došli na more, a grom im je u Zagorju spalio kuću - selo se ujedinilo da im pomogne

Taman su došli na more, a grom im je u Zagorju spalio kuću - selo se ujedinilo da im pomogne
6

Braća Kamarić dijele kuću nedaleko Lobora u Zagorju. Krovište je 1.8. pogodio grom koji je uzrokovao požar nakon kojeg se cijelo mjesto angažiralo da bi pomoglo obitelji

VIDEO

Otišli smo na more i nismo stigli ni smočiti noge u vodi, a brat me nazvao da kaže kako je grom udario u kuću i da je pola stana izgorjelo. I ništa, sjeli u auto, kupili nekoliko peciva i otišli nazad kući u Veliku Petrovagorsku.

Tako je Vlado Kramarić opisao kratki izlet na more kojeg je prekinula dojava o požaru na krovištu obiteljske kuće. Jako nevrijeme pogodilo je općinu Lobor u noći na subotu 1. kolovoza. Kišu je pratila grmljavina koja je vrhunac doživjela udarivši upravo krov Kramarića.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Pokretanje videa...

video vijesti 01:07

U kući žive dva brata sa svojim obiteljima, ukupno osmero žitelji, a puka je sreća što je Vladina obitelj koja živi u potkrovlju bila na moru jer je većina stana izgorjela. Grom je udario oko četiri sata u noći. 

- Bio je to ogroman, snažni udarac i djeca su pitala da što je to udarilo, a mi smo ih pokušavali umiriti. Tek nakon dvadesetak minuta smo čuli pucketanje, otvorio sam vrata i imao sam što vidjeti - rekao je brat Mladen koji je prvi primijetio buktinju. Kaže kako se vatra sporo širila, ali je do dolaska vatrogasaca bila u razbuktaloj fazi. 

"Grom mi je ubio skoro sve ovce, ostao sam bez svega"
"Grom mi je ubio skoro sve ovce, ostao sam bez svega"

- Otac je uzeo vrtno crijevo i gasio dok god vatrogasci nisu došli - rekao je Mladen i rekao kako se popeo na balkon da bi bio što bliže vatri. Kažu i kako pamte da je prije 40-ak godina grom za vrijeme nevremena lupio u stablo kruške u njihovom vrtu. U akciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 17 vatrogasaca iz DVD-a Lobor, JVP Krapine i DVD-a Mače s ukupno tri vatrogasna vozila. Intervencija je trajala oko 4 i pol sata. 

- Vatrogasac sam već 30 godina i samo sam jednom doživio sličnu intervenciju i to prije 20-ak godina ovdje u našem kraju - rekao je predsjednik DVD-a Lobor Tomica Rizman. Među vatrogascima je bio i Igor Krajnik kojemu je upravo ova akcija bila prva službena intervencija otkako je položio vatrogasni ispit. 

Spremajte kupaće! Stiže oluja, na moru su moguće i pijavice
Spremajte kupaće! Stiže oluja,  na moru su moguće i pijavice


- Bilo je uzbudljivo, adrenalin na 250. Bio sam među prvima na žarištu - rekao je Igor koji kaže da iako ima 47 godina i tek je sada “službeno” vatrogasac oduvijek je to bio u srcu.

- Komunalni sam redar, volim pomagati, poznajem ljude i blizak mi je to posao - rekao je Krajnik. Braća Kramarić ispričali su kako su osim krovišta i većine stana u kući izgorjele instalacije, televizori, škrinja, playstation, a za druge aparate ne znaju je li rade jer još uvijek nemaju struju.

 -Izgorio je regal u kojem su bile igračke našeg Leona - rekao je tata Vlado. Obitelj zasada živi u kući u kojoj su odrasli dok se nova ne obnovi. Općina Lobor je obitelji pomogla s kupnjom crijepa, a svećenik je osigurao obitelji drva za ogrijev.

-Malo smo mjesto, treba ljudima pomoći. Cijeli život gradiš i onda se sve u trenu sruši - rekla je načelnica Ljubica Jembrih koja je jedna od začetnica akcije prikupljanja novčane pomoći za obitelj kako bi što prije opremili kuću koja je bez ijednog aparata ili namještaja.

Na Facebooku su osnovali grupu gdje su objavili žiro račun obitelji gdje svi mogu pomoći novčanim sredstvima. 
IBAN Žiro računa djeda Josipa Kramarića u ZABI je: HR3323600003118536487.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik