Obavijesti

News

Komentari 231

'Teretane i fitness nova žarišta'

'Teretane i fitness nova žarišta'
1

U kontaktu sam s epidemiolozima, dobro je da, na tragu naših ranijih dogovora, Županijski stožer predlaže nove mjere koje će biti primjerene, rekao je ministar Vili Beroš uoči sjednice Vlade

VIDEO

Brojke danas nisu najbolje, od jutros sam u razgovorima s epidemiolozima i sagledavamo situaciju, poručio je u srijedu ujutro ispred Banskih dvora uoči sjednice Užeg kabineta Vlade ministar zdravstva Vili Beroš

POGLEDAJTE VIDEO: 

To znači, dodao je, da su brojke veće nego jučer.

- Imamo nova žarišta u Splitu. U kontaktu sam s epidemiolozima, a ono što je dobro da županijski stožer predlaže nove mjere koje će biti primjerene. Ono što je od osnovne važnosti, da oni na terenu imaju informacije, da iskristaliziraju koja su to nova žarišta. Iskaču nova, između ostalog to su fitness centri i teretane - istaknuo je naglasivši kako sve ovo što se događa zahtijeva brzu reakciju.

Ministar graditeljstva Darko Horvat je u samoizolaciji. Njegova pomoćnica je pozitivna na korona virus, on se testirao i njegov nalaz je negativan, no ipak je ostao preventivno u samoizolaciji, a test mora ponoviti za pet dana. I državni tajnik Željko Uhlir također u samoizolaciji čeka rezultate svog testiranja. Na pitanje kako to da je Horvat u samoizolaciji, a ima negativan test, dok je HSLS-ov Dario Hrebak mogao isto s negativnim testom izaći van i doći u Sabor na izglasavanje povjerenja Vladi, Beroš je poručio kako ne zna jer nije epidemiolog.

Korona je ušla u Dom u Zadru: 'Zaražena je jedna djelatnica'
Korona je ušla u Dom u Zadru: 'Zaražena je jedna djelatnica'

- Uopće ne znam tu informaciju jer sam od jutros u drugim temama. Oni koji trebaju znati, znaju, a to su epidemiolozi. Ja sam neurokirurg, znam operirati, ministar sam zdravstva i vjeru sam poklonio epidemiološkoj struci i vjerujem da oni rade sve sukladno stručnim pravilima - rekao je.

Novinari su ponovno otvorili i temu oko objavljene snimke razgovora sa stranačkom kolegicom i zamjenicom ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijanom Zadravec. Upitali su Beroša je li pokrenuo internu istragu tko je snimio i objavio snimku razgovora, na što je poručio kako u ovom trenutku, za vrijeme Covid ugroze, na to ne želi gubiti vrijeme.

Beroš: 'Nisam snimao razgovor, ali sam je stavio na razglas'
Beroš: 'Nisam snimao razgovor, ali sam je stavio na razglas'

- Naravno da će se sve ono što treba raspraviti. U sobi je bilo više od pet, šest ljudi, jučer smo probali detektirati i svakako ćemo naći. No, ja bih vas zamolio da se orijentiramo na sadržaj razgovora, on je bitan - poručio je.

Na opasku kako je sudjelovao u neovlaštenom snimanju razgovora, nije ništa komentirao nego je otišao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.