Obavijesti

News

Komentari 4

'Terorističke organizacije znaju da se od nas sakriti ne mogu, niti pod zemljom niti iznad nje'

'Terorističke organizacije znaju da se od nas sakriti ne mogu, niti pod zemljom niti iznad nje'

Veleposlanstvo Izraela u Hrvatskoj u svom priopćenju je istaknulo da je država Izrael zadala silovit udarac neprijatelju u Pojasu Gaze te da je napravio značajna postignuća u operaciji

VIDEO

U ime veleposlanika Mora, sretni smo što Vam možemo proslijediti informaciju da je sinoć (20. svibnja, 2021. godine) izraelski kabinet jednoglasno odobrio preporuku načelnika Glavnog stožera, ravnatelja  Mossada i ravnatelja Vijeća za nacionalnu sigurnost da prihvate egipatsku inicijativu za bezuvjetni bilateralni prekid vatre - navodi u svom priopćenju Veleposlanstvo Izraela u Hrvatskoj.

Stvarna situacija na terenu odredit će nastavak kampanje

 Nadalje ističu da je država Izrael  vrlo snažno napala terorističke organizacije u pojasu Gaze i zadala silovit udarac neprijatelju.

-  Izrael je napravio značajna postignuća u operaciji, uključujući i neka bez presedana. Unazadili smo neprijateljev napredak.
 IDF je kontinuirano napadao stotine ciljeva uključujući "Metro" - sustav podzemnih tunela koji okružuje Gazu, a u kojima su bile smještene teroristička infrastruktura i  postrojenja za proizvodnju oružja - naglašavaju u priopćenju.

Napadnute su, objašnjavaju, kuće čelnika Hamasa Yahye Sinwara i njegovog zamjenika u Gazi, a napadnute su i kuće drugih visokih dužnosnika Hamasa koje su bile dio terorističke infrastrukture.

Prekid vatre između Izraela i Hamasa stupio na snagu
Prekid vatre između Izraela i Hamasa stupio na snagu

 - Uz to su ubijeni glavni zapovjednici, uključujući zapovjednika brigade grada Gaze, zapovjednika Sjevernog Sektora i zapovjednika postrojbe grada Gaze Islamskog džihada, zapovjednika Hamasove postrojbe za kibernetiku, voditelja odjela za razvoj i projekte, voditelja inženjerskog odjela za proizvodnju oružja i druge visoke dužnosnike.

Srušene su zgrade koje su terorističke organizacije koristile, a mnoge dodatne terorističke akcije su spriječene. Stvarna situacija na terenu odredit će nastavak kampanje - stoji u priopćenju.

Svaka zemlja ima pravo braniti svoj suverenitet i svoje građane

Osvrnuli su se i na legitimitet kampanje.

-  Ovo je bila pravedna i moralna operacija. Terorističke organizacije u pojasu Gaze ispalile su tisuće raketa prema izraelskim gradovima i ubile nevine civile, uključujući petogodišnjeg dječaka i arapske državljane (oca i kćer).
Nijedna zemlja na svijetu ne bi tolerirala ispaljivanje raketnih baraža na svoj teritorij, gradove i građane, a pogotovo ne na svoj glavni grad. Svaka zemlja ima pravo braniti svoj suverenitet i svoje građane.

Hamas čini dvostruki ratni zločin: puca kako bi ozlijedio civile, dok se istovremeno skriva iza civila koje koristi kao živi štit. Mi s druge strane, činimo sve kako bismo što više smanjili stradanje nevinih civila.

Američki predsjednik Biden pozdravlja primirje, obećao i humanitarnu pomoć Gazi
Američki predsjednik Biden pozdravlja primirje, obećao i humanitarnu pomoć Gazi

Izuzetno cijenimo neviđenu podršku vođa iz desetaka zemalja svijeta, prije svega našeg prijatelja Sjedinjenih Američkih Država. Izraelska se zastava vijorila nad vladinim zgradama kao izraz podrške Državi Izrael jer znaju da je naša akcija bila potrebna i pravedna.

Svi naši postupci imali su za cilj pojasniti kako se ne isplati pucati na Izrael. Hamas i Islamski džihad platili su vrlo visoku cijenu za svoju agresiju.
Nijedan terorist nije imun. Šefovi terorističkih organizacija već znaju da se od nas ne mogu sakriti, niti pod zemljom niti iznad nje - navelo je Veleposlanstvo Izraela u priopćenju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...