Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tijelo preminulog vojnika iz Litve su prevezli u Hrvatsku

Mario Pavišić je preminuo u utorak, 12. prosinca, u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a

Foto: Tomislav Brandt/MORH
93 komentara

Litvanskim transportnim zrakoplovom tijelo preminulog vojnika Marija Pavišić (41) iz Litve su prevezli u Hrvatsku.
Pavišić je preminuo u utorak, 12. prosinca, u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a.

Uz vojne počasti u zagrebačkoj vojnoj bazi Pleso u srijedu je upriličen doček tijela preminulog pripadnika 1. hrvatskog kontingenta koje je transportnim zrakoplovom iz Republike Litve prevezeno u Republiku Hrvatsku, priopćio je MORH.
Uz obitelj preminulog pripadnika Oružanih snaga RH, koji se nalazio u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, dočeku su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, zapovjednik 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ bojnik Mario Mlinarić, počasni vod od 40 pripadnika bojne „Tigrovi“ te pet pripadnika Oružanih snaga Republike Litve, četiri pripadnika posade litavskog zrakoplovstva i četiri pripadnika 1. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti eFP u Republici Litvi.

HRVATSKI VOJNIK UMRO U LITVI 'Što sam Bogu zgriješio? Ostao sam bez sina, a unuci bez oca'

Biskupski vikar za pastoral i vojni kapelan MORH-a i Glavnog stožera OS RH don Marko Medo održao je liturgijski obred ispraćaja preminulog vojnika.

Ministar Krstičević i general Šundov uputili su zamolbu litavskom ministru obrane i načelniku Glavnog stožera za prijevoz posmrtnih ostataka našeg vojnika, na što je litavska strana pozitivno i brzo odgovorila.

POZLILO MU Umro je u vojarni u Litvi: Tijelo vojnika danas stiže u Hrvatsku

Krstičević i Šundov u ovim teškim trenutcima izrazili su zahvalu litavskim oružanim snagama na pomoći transporta preminulog pripadnika OS RH iz Litve u Hrvatsku.

Sućut obitelji pripadnika OS RH u Litvi u povodu njegove smrti uputili su i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov, kao i ministar obrane i načelnik Glavnog stožera Republike Litve.

Po nalogu županijske državne odvjetnice posmrtni ostatci preminulog pripadnika OS RH bit će upućeni na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu.

Možda vas zanima i ovo:
Message