Obavijesti

News

Komentari 27

Tko će sve to platiti? Ministar Milan Kujundžić bi ziđ'o dalje

Tko će sve to platiti? Ministar Milan Kujundžić  bi ziđ'o dalje
3

Dugovi u zdravstvu rastu svaki dan, a Kujundžić obećava nastavak gradnje Sveučilišne bolnice. Zdanje uz rijeku Savu na izlazu iz Zagreba godinama propada. Sve je devastirano

VIDEO

Dok veledrogerije prijete da će zbog duga od gotovo tri milijarde kuna blokirati dostavu lijekova, ministar zdravstva Milan Kujundžić obećava dovršetak Sveučilišne bolinice u Zagrebu.

Sastanak na kojem su se jučer trebali sastati ministar i predstavnici veledrogerija nije održan jer se Kujundžić nije pojavio. 
- Upozorili smo ministra na razinu problema, da više ne možemo čekati jer imamo kredit od milijardu kuna u bankama i da se hitno pronađe rješenje jer se ne može tolerirati da ti netko ne plaća lijekove 900 dana - izjavio je predsjednik Udruženja veledrogerija Jasminko Herceg. Dodao je kako postoji mogućnost obustave lijekova, ali naglašava kako samo ministarstvo ne može riješiti problem. 
- Svjestan je problema, no ne može ga sam riješiti - objašnjava Herceg. Od ministarstva nismo dobili odgovor zašto ministar nije došao na sastanak.

Sveučilišna bolnica, čiji dovršetak obećava Kujundžić, u potpunom je raspadu. Svaki drugi prozor je uništen, zbog čega je više od pola poda pokriveno staklom i prašinom. Zidovi su išarani grafitima, a kroz cijelu bolnicu se osjeti smrad. Nije jasno kako će prezaduženo hrvatsko zdravstvo to financirati. Od 1985. do 1992. godine u bolnicu u zagrebačkom Blatu, prema procjenama, uloženo je više od 160 milijuna eura. Čak 97 posto financirali su građani Zagreba, dok je ostalih tri posto uložio ostatak Hrvatske. Prema novom obećanju ministra zdravstva, ovo bi bio jedan od najvećih zajedničkih projekata Grada i Vlade. Projekt bi financirali pola-pola.

Bolnica se prostire na 250.000 četvornih metara, a zamišljena je kao glavni medicinski centar za cijelu sjevernu Hrvatsku. Prema Kujundžićevoj ideji, u veliku zgradu bi se prvo preselila Klinika iz Klaićeve, a nakon pet do deset godina priključili bi se Merkur, Petrova, Vinogradska, Draškovićeva pa Sveti Duh. Kujundžić je izjavio da je s ozbiljnim partnerima napravljena građevinska procjena koja govori da je statička valjanost objekta u izvrsnom stanju.
- Ne bi trebalo raditi nikakve bitnije intervencije. Pokaže li se da nije primjereno, onda treba sve srušiti - rekao je ministar. Do zaključenja ovoga broja Ministarstvo zdravstva nije nam odgovorilo u kojoj je fazi projekt, ni kad bi radovi mogli započeti. Ministar se nije izjasnio otkud će se uzeti novac. Dug zdravstva se procjenjuje na oko osam mlrd. kn i raste. Kujundžić procjenjuje da će mu za dovršenje sveučilišne bolnice trebati oko pola milijarde eura.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21