Obavijesti

News

Komentari 39

Tko je ravnatelj bolnice koja je na isti krevet stavila 2 žene? Ima veću plaću od ministra...

Tko je ravnatelj bolnice koja je na isti krevet stavila 2 žene? Ima veću plaću od ministra...

Dujmenović se ljutio što je u javnost dospjela fotografija njegove bolnice koja prikazuje dvije starije pacijentice kako leže na boku naslonjene jedna na drugu u istom krevetu.

VIDEO

Javnost u Hrvatskoj potresla je fotografija dvije starije žene koje leže na istom bolničkom krevetu naslonjene jedna na drugu na boku. Fotografija je snimljena prošlog petka na odjelu hitnog prijema Opće bolnice u Sisku. Ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović izjavio je da je takav smještaj pacijentica trajao kratko i da se to događa rijetko.

Ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović rekao kako je toga dana rano poslijepodne na odjelu bilo mnogo teških pacijenata, koje je trebalo pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati ih.

- U samo sat vremena došla su nam tri teška pacijenta bez svijesti, koje smo morali reanimirati, i trebao im je respirator. Hitni boksevi su bili puni, i gospođu smo morali iz jednog hitnog boksa nekamo prebaciti, da drugog pacijenta odmah prikopčamo na respirator, koji njoj nije trebao - rekao je ravnatelj za 24sata.

Ravnatelj sisačke bolnice o dvije žene u istom krevetu: Bila je gužva, nije joj se ništa dogodilo
Ravnatelj sisačke bolnice o dvije žene u istom krevetu: Bila je gužva, nije joj se ništa dogodilo

Dujmenović o ZDS: To je stari hrvatski pozdrav

Mislim da je manje nesretno rješenje bilo staviti je k drugoj pacijentici da leži nego ju pustiti da padne sa stolice, ili leži na podu, zaključuje ravnatelj. 

- Ženi se ništa nije dogodilo, liječili smo ju. Da smo ju stavili da sjedne, možda bi pala. Ali, eto, netko od dušebrižnika je fotografirao taj prizor i poslao van - dodaje ravnatelj za 24sata, koji je kao i većina ravnatelja član HDZ-a. No to je postao tek 30. siječnja 2021. kako navodi u svojoj imovinskoj kartici. 

Dotad je bio član HSP-a dr. Ante Starčević te je 2014. trebao biti i njihov kandidat za župana, no na kraju su podržali HDZ. Godinu kasnije sudjelovao je na konferenciji na kojoj je predstavljena koalicija s HČSP-om. Šef navedene stranke sastavio je obrazloženje sklapanja koalicije, a dokument je završio ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Dujmenović je potom na upit novinara izjavio da je ZDS "stari hrvatski pozdrav", ali i da je riječ o pozdravu koji izaziva kontroverze te da ga osobno ne koristi. 

Debelo snizio vrijednost svoje imovine

Na čelo sisačke bolnice došao je 2016., a po struci je urolog.

U najnovijoj imovinskoj kartici stoji da mu je mjesečna neto plaća 3034.97 eura, bruto 4490 eura, uz to ima i dodatan prihod kao sudski vještak pa je na godišnjoj razini dodatno zaradio 2000 eura. Suvlasnik je kuće s okućnicom u Sisku ukupne površine 1002 kvadrata čiju je vrijednost procijenio na 66.361 euro. Ima i apartman na moru pa tako navodi da posjeduje apartman u Malinskoj od 43.32 kvadrata koji je u imovinskoj procijenio na 59.725 eura, a kupljen je bankovnim kreditom. Njegova supruga kupila je na kredit stan u Zagrebu veličine 49.49 kvadrata koji je u imovinskoj procijenjen na tek 61.848 eura. Nalazi se u katastarskoj općini Klara gdje se stanovi prema podacima iz oglasa na Njuškalu prodaju za minimalno 2000 eura po kvadratu.

Supruga mu je ujedno i vlasnica automobila Volkswagen T-Roc iz 2018. čija je vrijednost u imovinskoj procijenjena na 9954 eura. Pregledom oglasa na Njuškalu ta se marka automobila iz 2018. prodaje za 20.000 do 23.000 eura.

Dujmenović posjeduje 49.000 eura ušteđevine, za što navodi da je stekao od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada.

Od Udruge blagajne uzajamne pomoći radnika zaposlenih u zdravstvu i umirovljenika iz zdravstva lani je uzeo pozajmicu od 5309 eura s nula posto kamate, s otplatom na dvije godine, a rata mu je 221 euro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)