News

Komentari 49

Tko je i što hoće: Spasitelj Brodosplita ili mutikaša?

Tko je i što hoće:  Spasitelj Brodosplita ili mutikaša?

Dogovoreno je da će njegova DIV brodogradnja zadržati najviše 2500 od 3300 radnika Brodosplita, s time da će svi dobiti formalni otkaz i otpremnine

Tomislav Debeljak (37), novi vlasnik Brodosplita, dobrano zbunjuje škverane. Dvoje jesu li mu namjere poštene - je li riječ o ozbiljnom poduzetniku koji je prepoznao potencijal u ovom nekad u svijetu renomiranom proizvođaču brodova ili pak o privatizacijskom hohštapleru koji je došao po preostalu srebrninu iz posrnuloga splitskog diva. Treba napomenuti da se škver prostire na 560.000 četvornih metara.

Kako bilo, dogovoreno je da će njegova DIV brodogradnja zadržati najviše 2500 od 3300 radnika, s time da će svi dobiti formalni otkaz i otpremnine. “Povratnici “ u škver, prema neobičnu Debeljakovu modelu, bit će zaposleni u nekoj od sestrinskih tvrtki koje se osnivaju iz nekadašnjih proizvodnih i pratećih pogona brodogradilišta, ne u samom Brodosplitu. Nedavno je na webu oglasio da traži 21 samouvjerenog “fightera” - direktora za te tvrtke, a namjerava privući ljude i izvan škvera kako bi ”začepili Brodosplitove rupe”.
- Dosad se ponašao korektno, zna saslušati sugovornika, uzeti u obzir stvari koje mu se kažu. S druge je strane pitanje koliko on zna o ovolikom sustavu i brodogradnji. Osnovao je DIV brodogradnju da upravlja Brodosplitom s 20.000 kuna, pa ako škver propadne, to se neće odraziti na njegovu imovinu i ostale tvrtke u DIV grupaciji.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Expressa!

Najčitaniji članci