News

Komentari 61

Tko je kapetan koji je prvi prošao ispod Pelješkog mosta: Srušio je rekord u uskom kanalu

Tko je kapetan koji je prvi prošao ispod Pelješkog mosta: Srušio je rekord u uskom kanalu

Dubrovčanin Jozo Glavić prvi je prošao ispod Pelješkog mosta, a poznat je i po tome kako je prolaskom kroz Korintski kanal srušio rekord

Pelješki most, odnosno 'Pelješac' kako je dobio ime, otvara se u utorak 26. srpnja, a ispod je u četvrtak u ranojutarnjim satima već prošao i prvi kruzer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Radi se o kruzeru Bolette pod zapovjedništvom Dubrovčanina Joze Glavića, koji se u Neumu usidrio, a čiji putnici obilaze turistička odredišta u BiH.

Air Draft ili visina od vode do najviše točke na brodu je 48,1 metara, a dopuštena visina prolaska ispod Pelješkog mosta je 55 metara.

Rušio je rekorde: Nisam u potpunosti svjestan svega što se dogodilo

Dubrovčanin Jozo Glavić prvi je prošao ispod Pelješkog mosta, a poznat je i po tome kako je prolaskom kroz Korintski kanal srušio rekord.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Još nisam u potpunosti svjestan svega što se dogodilo. Počašćen sam što mi je dana ova prilika. To je trenutak koji nikad neću zaboraviti i zauvijek ću na to biti ponosan - rekao je kapetan Jozo Glavić prilikom prolaska kroz uzak kanal.

Kompanija Fred Olsen Cruise Lines obavila je kako je prolaskom kroz kanal srušen rekord te je kruzer Braemar postao najduži brod koji je njime krstario. Brod je širok 22,5, a Korintski kanal 25 m.

- Razmišljao sam o raznim scenarijima koji bi se mogli dogoditi prilikom prolaska - govorio je tada kapetan.

Najčitaniji članci