Obavijesti

News

Komentari 4

Tko je Mister Truong? Traže ga zbog 39 tijela u kamionu smrti

Tko je Mister Truong? Traže ga zbog 39 tijela u kamionu smrti
1

Policija na Otoku traga za braćom Hughes iz Sjeverne Irske jer ih sumnjiče da su unajmili "kamion smrti". U međuvremenu, vijetnamska mafija obiteljima stradalih prijeti smrću ako progovore...

VIDEO

Njegova fotografija ne postoji. Ni puno ime mu se ne zna. No vijetnamske vlasti vjeruju da je izvjesni 'Mr. Truong' na čelu kriminalne organizacije koja se bavi švercom migranata i da je odgovoran za smrt 39 ljudi pronađenih prije nekoliko dana u kamionu-hladnjači na jugu Engleske. Vijetnamska mafija usko surađuje s kineskom i navodno je veliki dio nesretnih migranata imao lažne, kineske putovnice. 

Pokretanje videa...

01:18

Dok policija na Otoku traga za braćom Ronanom i Christopherom Hughesom iz Sjeverne Irske - jer ih sumnjiče da su unajmili "kamion smrti" u kojem su pronađena tijela i angažirali vozača Moa Robinsona - u Vijetnamu se dosad prijavilo 28 obitelji koje strahuju da su i članovi njihovih obitelji među preminulima.

Kako prenose vijetnamski mediji, neki od članova obitelji koji su dosad izašli u javnost u međuvremenu su primili prijetnje mafije. Vjeruje se da su Vijetnamci usko povezani s kineskom organizacijom Snakehead, odnosno "Zmijska glava". Na njihovu čelu bila je žena - zvali su je Sister Ping - no preminula je u teksaškom zatvoru gdje je služila 35-godišnju kaznu zbog krijumčarenja ljudi. Prema američkim izvorima, "Zmijska glava" s njom na čelu prokrijumčarila je najmanje 200.000 Kineza samo u SAD.  

Jedan od krakova Zmijske glave odgovoran je i za stravičan slučaj iz 2000. godine, kad su tijela 58 migranata pronađena u kontejneru u engleskoj luci Dover. Istraga je pokazala da su nesretni migranti iz Kine u Dover stigli preko Rusije i Ukrajine, odnosno Beograda, gdje je kineska mafija imala "sigurnu kuću". Tamo su svi migranti dobili i lažne pasoše, a svaki od njih platio je oko 20.000 funti.

No nešto je pošlo po zlu i svih 58 preminulo je u strašnim mukama. Uzrok smrti bio je nedostatak kisika u kontejneru.

Javila se iz kamiona smrti: 'Ne mogu disati. Mama, volim te'
Javila se iz kamiona smrti: 'Ne mogu disati. Mama, volim te'

Dosadašnja istraga smrti 39 migranata prošli tjedan u Essexu, u kojoj britanska policija surađuje s vijetnamskom i belgijskom, jer je prikolica stigla iz belgijskog Zeebruggea, te irskom - jer je prikolicu u luci Grays preuzeo kamion bugarskih registracijskih oznaka, a pripadao je tvrtki iz Dublina - odvela je policiju na vrata braće Hughes, ali obojici se izgubio svaki trag. 

Kako pišu otočki mediji, braća Hughes su iz okruga Armagh, kao i vozač Mo Robinson. Ronan (40) je osobno nazvao policiju nedugo nakon što su otkrili tijela i priveli vozača. Predstavio se, dao podatke sa svoje osobne karte i tvrdio kako je Robinson nevin te da vozač nije znao kakav teret je preuzeo samo pola sata ranije u luci. No nakon tog telefonskog razgovora policija nije uspjela stupiti u kontakt ni s njim ni s mlađim bratom Christopherom (34), koji su navodno unajmili "kamion smrti".

U međuvremenu, policija u Irskoj pronašla je plavi kamion koji je dovezao prikolicu-hladnjaču iz belgijskog Zeebruggea trajektom do Dovera, gdje ju je preuzeo Mo Robinson. Uhićena je jedna osoba, 23-godišnjak, no zasad nema službene potvrde je li riječ o vozaču plavog kamiona. 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti