News

Komentari 357

To je zbog ljubavi? Ležala je u lokvi krvi, izbio joj je tri zuba...

To je zbog ljubavi? Ležala je u lokvi krvi, izbio joj je tri zuba...

Zadar: Dok je nasilnik (31) mlatio djevojku, promatrači nisu poduzeli ništa da joj pomognu. Cipelario ju je dok je ležala na podu. Policija ga je privela i u pritvoru je

Bila sam s najboljim prijateljem iz škole na plaži. Tamo me je vidio, ali nije imao baš nikakvog razloga biti ljubomoran jer smo samo prijatelji, a ja dečke ne varam. Pa sve i da varam, ne smije me zbog toga tući!, priča Zadranka koju je dečko brutalno prebio prošlog tjedna.

- Tri zuba mi je izbio, šivali su mi ih u bolnici, kao i ozljede na licu. Izgledam strašno, teško me ozlijedio, ali mi, nasreću, ipak neće trebati plastična kirurgija - rekla nam je 18-godišnjakinja, koja se zaključala u stan u Zadru i, prestrašena, ne pušta unutra nikog osim majke.

Nakon boravka na plaži s prijateljem djevojka je prošle srijede došla u kafić u kojem je trebala početi raditi, a onda se pojavio i njezin dečko Darko Kovačević (31) te je brutalno prebio.

Bili smo i u kafiću u Zadru u kojem je pretučena. Gazdarica kafića rekla nam je da ne želi o tome razgovarati i da šest dana nije oka sklopila. Vjerojatno je prestrašena za vlastitu sigurnost jer netko kafić naziva sa skrivenog broja i pušta im nasnimljene prijetnje Zdravka Mamića. To su prijavili policiji. U kafiću kažu da su Kovačević i tinejdžerica najprije boravili neko vrijeme u WC-u kafića i da se tamo nije ništa dogodilo, raspravljali su ili se mirili. Zajedno su izašli, a onda je on nasrnuo na nju i krenuo je mlatiti šakama i nogama i vući je za kosu. Udario ju je tako da je pala na pod, a onda je dobila i brutalan udarac nogom u glavu kad je pokušala ustati. Vjerojatno joj je tad izbio tri zuba.

- Sve se odigralo jako brzo. Nismo očekivali da će je izudarati jer su mirno hodali prema izlazu, bez riječi. Kad ju je stao tući, ostale smo bez daha. Muž gazdarice i još jedan su ga pokušali spriječiti, ali nisu uspjeli. Čim je on pobjegao, gazdarica ju je izvukla iz kafića i sakrila te su vikali da netko pozove Hitnu i policiju. Kad je došla Hitna, otišli su s njom do bolnice - kažu u kafiću.

Snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi brutalno premlaćivanje mlade djevojke koja bespomoćno leži na krvavom podu, kažu u kafiću, predali su policiji. Darka Kovačevića (31) policija je u posljednjih deset godina prijavljivala zbog teškog ozljeđivanja, pucanja iz vatrenog oružja, nasilničkog ponašanja, otmice, prisile prema policajcu, narušavanja nepovredivosti doma i više tučnjava, a ni u prometu nije bio anđelak. Policija ga je ovaj put uhitila zbog kaznenih djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji, a sudac istrage pritvorio ga je do mjesec dana zbog opasnosti da će je opet pretući.

Pretučena djevojka nam je kazala kako nije istina da je bivšem dečku izgrebala auto ključevima, kako se priča po gradu.

- To je bila večer kad je napao i udario moju sestru. Samo sam mu sjela na auto i čekala ga ispred noćnoga kluba da dođe kako bih to raspravila s njim - dodala je.

Predsjednica Autonomne ženske kuće Zagreb, Neva Tölle, oštro je osudila nasilje i kazala kako se nakon takvih priča može jedino pitati kad će država konačno početi primjenjivati Istanbulsku konvenciju.

- Više nemam što reći. Dok se nešto ne poduzme, takve će se situacije stalno ponavljati. Žene zlostavljaju, mlate, pa i ubijaju. S druge strane, žrtvu ne štitimo adekvatno ni dovoljno brzo, a zlostavljači prolaze s blagim sankcijama i smiješnim kaznama. Kad će država konačno početi primjenjivati konvenciju koju je ratificirala te uskladiti sve zakonske akte s tom konvencijom - pita se ogorčena Neva Tölle.

Policija Kovačevića vrlo dobro poznaje 

Policija Darka Kovačevića tereti za više nanošenja teških tjelesnih ozljeda, pucanje iz vatrenog oružja, nasilničko ponašanje, prisilu prema policajcu, otmicu te narušavanje nepovredivosti doma.     

Najčitaniji članci