Obavijesti

News

Komentari 54

'To što je Bernardić rekao ne bi rekao niti jedan član HDZ-a'

'To što je Bernardić rekao ne bi rekao niti jedan član HDZ-a'
1

Podsjetimo, Bernardić je izjavio da među SDP-ovim koordinatorima za izborne jedinice nema nijedne žene jer „koordinatorstvo nije za eksperimentiranje, to moraju obaviti dokazani operativci“

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u subotu u Dubrovniku kako se nijednom članu HDZ-a ne može dogoditi niti kao eskapada ili gaf da izgovori ono što je rekao čelnik SDP-a Davor Bernardić, kojeg je Plenković nazvao 'navodnim pretendentom na mjesto premijera'.

Podsjetimo, Bernardić je u intervjuu Hini izjavio da među SDP-ovim koordinatorima za izborne jedinice nema nijedne žene jer „koordinatorstvo nije za eksperimentiranje, to moraju obaviti dokazani operativci“. U subotu je na stranačkoj Facebook stranici poručio da nikoga ne diskriminira, a ponajmanje žene te da neki pokušavaju pogrešno interpretirati njegove izjave.

Žene koordinatori u SDP-u? Bernardić ne želi eksperimente
Žene koordinatori u SDP-u? Bernardić ne želi eksperimente

Plenković je, na predstavljanju svog tima i programa „Odvažno za Hrvatsku“ na predizbornom skupu u dubrovačkom Hotelu Valamar Lacroma, istaknuo kako "nije uzalud HDZ-ova Vlada uspjela da Dubravka Šuica bude potpredsjednica Europske komisije, Marija Pejčinović Burić glavna tajnica Vijeća Europe, a Ivana Maletić članica Revizorskog suda EU".

- Danas, uoči Međunarodnog dana žena, govorim o tri istaknute žene i članice HDZ-a, koje obnašaju najodgovornije europske dužnosti. To je ogromna poruka najveće i najozbiljnije hrvatske stranke - poručio je Plenković.

U svom govoru članstvu Plenković je izjave iz suparničkog tabora Mire Kovača nazvao 'zlonamjernima i manipulativnima'.

Bernardić: Ne diskriminiram nikoga, a ponajmanje žene
Bernardić: Ne diskriminiram nikoga, a ponajmanje žene

- Priče da smo 'van korita ili lijevo' ne samo da su netočne, već su i zlonamjerne i manipulativne da gotovo ne zavrjeđuju komentar, ali moramo se na njih osvrtati jer smo de facto žrtva jedne difamacijske kampanje, neistina i laži koje se bacaju na našu Vladu, pa i na mene. Kontaminiraju nam i dio članstva i dio birača, a nijedna nije točna - rekao je Plenković.

Takvu je kampanju nazvao tendencioznom. "Ona dolazi izvorno s lijeva, a preuzima je krajnja desnica. Po sadržaju programa, imaju anakrone ideje i zakašnjele ideje. Govore jezikom koji bi se kvalificirao kao poziv na izolacionizam, suprotno trendovima Europske unije“, istaknuo je Plenković te dodao kako nekome tko u Hrvatskom saboru diže ruku za odluke HDZ-ove Vlade sada odjednom više ništa ne vrijedi.

- Da ne vidim i ne čujem tko govori, rekao bih da te argumente koristi SDP ili neka od protestnih stranaka krajnje ljevice ili desnice. Ne djeluje kao retorika HDZ-a. Pa se pitam vidim li dobro gospodarske brojke, o stabilnosti, pravnoj sigurnosti, decentralizaciji - rekao je Plenković.

Napao Milanovića: 'Potpisao je slanje vojske, a govorio protiv'
Napao Milanovića: 'Potpisao je slanje vojske, a govorio protiv'

Pozvao je članove stranke da podrže tim u cijelosti, jer je za budućnost stranke i države jako bitno da vodstvo 'puše i isti rog'.

- Ako će vam u vodstvu netko probušiti gumu, ubaciti u rikverc, otvoriti prozor ili vrata pri velikoj brzini, onda to ne može funkcionirati. Mora biti minimum kohezije. Kako ćemo raditi skupa ako kažemo da smjer nije dobar? Ne možemo biti tim u kojem će netko davati sto posto, a netko kalkulirati - poručio je Plenković.

Na skupu su se, uz Plenkovića, dubrovačkim HDZ-ovcima predstavili i ostali kandidati za čelne dužnosti u stranci iz tima "Odvažno za Hrvatsku" - Zdravka Bušić, Ivan Anušić, Oleg Butković, Branko Bačić i Tomo Medved, kao i šef dubrovačkog HDZ-a i dubrovački gradonačelnik Mato Franković te dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Izbori u HDZ-u održat će se 15. ožujka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe