News

Komentari 19

Tomašević: Sinoćnji potres je dodatni motiv da počne obnova

Tomašević: Sinoćnji potres je dodatni motiv da počne obnova

Kaže da bi taj potres trebao dodatno motivirati sve političke aktere da se napokon započne s obnovom Zagreba, jer svaki potres može značiti dodatna oštećenja za neobnovljene i neojačane obiteljske kuće, zgrade..

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević (Možemo! i Zagreb je naš) poručio je u srijedu da bi sinoćnji potres na području Markuševca trebao biti dodatni motiv da se napokon počne s obnovom Zagreba.

"U sinoćnjem potresu, kako mi zasad govore stanovnici Markuševca, srećom nije došlo do dodatnih oštećenja kuća, no ljudi su potreseni, prestrašeni, tankih živaca", rekao je Tomašević na konferenciji za novinare. 

Kaže da bi taj potres trebao dodatno motivirati sve političke aktere na razini države i grada da se napokon započne s obnovom Zagreba, jer svaki, čak i manji potres, može značiti dodatna oštećenja za neobnovljene i neojačane obiteljske kuće, zgrade i javne objekte.

Tomašević se nakon obilaska Trnave osvrnuo na glavne probleme te gradske četvrti, a promet je jedan od osnovnih problema, posebice nedostatak podvožnjaka ispod željezničke pruge, zbog čega se stvaraju prometni čepovi.

Također, ističe da Trnavu muči nedostatak sportskih sadržaja, odnosno infrastrukture za rekreativni sport.

"Trnava, s oko 8000 stanovnika na zadnjem popisu stanovništva, sada vjerojatno već oko 10.000, veličine je manjeg hrvatskoj grada, a stanovnici imaju samo jedno sportsko igralište koje je pritom u privatnoj koncesiji pa se pristup igralištu uglavnom naplaćuje", istaknuo je.

Tomašević je najavio kako će po dolasku na vlast promijeniti takav model davanja kvartovskih igrališta i rekreativnih sadržaja od javnog interesa u komercijalnu koncesiju, kako bi ih učinili dostupnima svima, bez ikakve naplate.

Nositelj liste za Mjesni odbor Trnava Ivan Forgač pozdravio je plan nastavka izgradnje kampusa Borongaj, za koji se zalažu Možemo! i ZNJ.

"Njime bi se izgradio podvožnjak na Mandlovoj i rasteretio promet, a ujedno bi se naš kvart mogao kvalitetno povezati sa zelenim prostorom i predviđenim sportskim terenima i parkovima u sklopu kampusa", rekao je Forgač.

Najčitaniji članci