News

Komentari 176

Tragedija kraj Vrbovca: 'Hrvoje se vratio iz Irske i poginuo...'

Tragedija kraj Vrbovca: 'Hrvoje se vratio iz Irske i poginuo...'

Tri prijatelja u nedjelju navečer Golfom su sletjela u jarak. Dvojica su poginula, a treći je ozlijedio noge...

Majka ga je dozivala, ali nije bilo spasa. Od njenoga glasa krv mi se sledila u žilama, rekla je žena kraj čije se kuće dogodila prometna nesreća.

Hrvoje Mikešina (22) i njegov prijatelj (31) poginuli su u teškoj prometnoj nesreći u nedjelju oko 22 sata u Zvekovcu kraj Dubrave u okolici Vrbovca. U nesreći se teško ozlijedio vozač Matija S. (25), kojeg je Hitna prevezla u KB Dubrava. Kako neslužbeno doznajemo, od udarca su mu smrskane noge. Matija je vozio Golf zagrebačkih registracija iz smjera Dubrave. Dolaskom kod kućnog broja 23, kako je izvijestila zagrebačka policija nakon očevida, zbog neprilagođene brzine na izlasku iz preglednog zavoja izgubio je nadzor nad vozilom. Sletio je s kolnika u odvodni kanal i na betonsko-metalnu dvorišnu ogradu, a potom i na betonski most kolnog ulaza u dvorište.

- Gledala sam TV i čula snažan udarac. Nisam bila sigurna je li eksplozija ili što. Izašla sam na balkon, ne vidi se ništa. Izađem na drugi prozor i vidim smrskani auto u jarku kraj mosta. Pozvala sam Hitnu i izašla vidjeti mogu li pomoći. Odmah se tamo okupilo mnogo ljudi, koji su pokušali pomoći unesrećenima do dolaska policije. Još sam u šoku, ne mogu doći sebi od zapomaganja mladićeve majke - kazala je susjeda koja stanuje preko puta mjesta nesreće. Kuća pred kojom su mladići stradali, kaže, u vlasništvu je dviju žena koje ne žive ondje i u vrijeme nesreće nisu bile doma.

- Snaha je odmah sjela u auto i odjurila tamo čim je čula što je bilo. Htjela ga je vidjeti. Policajci je nisu pustili, ali nekako se provukla. Hitna je i nju morala odvesti - rekla je Hrvojeva baka. Otkriva da se Hrvoje početkom godine vratio iz Irske, a posljednjih mjeseci radio je u Hrvatskoj. 

- Planirao se vratiti tamo. Imao je kupljenu povratnu kartu za Irsku. Sad se neće vratiti - kaže Hrvojeva baka.

Najčitaniji članci