Obavijesti

News

Komentari 18

'Tražimo hitnu sjednicu Sabora o opstanku brodogradnje'

'Tražimo hitnu sjednicu Sabora o opstanku brodogradnje'
1

Most je upozorio i na odgovornost IDS-a koji je, kako je istaknuto, "cijelo vrijeme podupirao događanja u brodogradilištima, a sada tu odgovornost pokušava prebaciti na Zagreb"

VIDEO

Most nezavisnih lista zatražio je u petak hitno zasjedanje Hrvatskog sabora o opstanku hrvatske brodogradnje, a od Vlade postavljanje kriznog menadžmenta u Uljanik Grupu.

"Tvrtke o kojima danas govorimo godinama su imale potrebu za državnim jamstvima, a ona su im davana na temelju friziranih izvještaja, što je jasna odgovornost onih koji djeluju u tim tvrtkama", rekao je na konferenciji za novinare Mostov saborski zastupnik Tomislav Panenić. 

A tko će raditi? Do sada je iz Uljanika otišlo oko 400 radnika
A tko će  raditi? Do sada je iz Uljanika otišlo oko 400 radnika

Naglasio je kako bi "bilo koje restrukturiranje pod sadašnjom upravom značilo nastavak tragedije". "Nalazimo se u kriznoj situaciji u kojoj nam neće pomoći Europska komisija nego održiv program restrukturiranja koji treba biti javan", kazao je Panenić tvrdeći da je Most NL još lani upozorio na sadašnja događanja tako da se "rješenje moglo ostvariti davno prije". 

IDS-ova odgovornost

Most je upozorio i na odgovornost IDS-a koji je, kako je istaknuto, "cijelo vrijeme podupirao događanja u brodogradilištima, a sada tu odgovornost pokušava prebaciti na Zagreb".

DORH vari po Uljaniku, kupci otkazuju naručene brodove...
DORH vari po Uljaniku, kupci otkazuju naručene brodove...

"Očekujem od pulskog gradonačelnika Borisa Miletića da idućih deset godina neće mijenjati prostorne planove kako bi omogućio Danku Končaru izgradnju hotelskih kompleksa čime tjera brodogradilište iz Pule", istaknula je saborska zastupnica Ines Strenja Linić, ustvrdivši kako su "transferi novca iz 3. maja u Uljanik, pod Maksimilijanom Percanom i patronatom Giannija Rosande, ravni nacionalnoj izdaji". 

 Zastupnica stoga očekuje njihovu smjenu te postavljanje hitnog kriznog managementa, što je zahtjeva i Krizni  stožer za obranu 3. maja.

"Vlada treba postaviti krizni menadžment, jer problem ne mogu riješiti oni koji su do njega doveli, a u opasnosti nisu samo radnici, već i kooperanti, domaći proizvođači, od kojih su već mnogi otišli u stečaj i u Slavoniji i Zagrebu", poručila je Ines Strenja Linić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke