Obavijesti

News

Komentari 85

‘Tražit ćemo ga sve dok nam ne vrati sve zarađene novce’

‘Tražit ćemo ga sve dok nam ne vrati sve zarađene novce’
1

Mislav Buntić iz Zagreba prevario je oko 200 vozača i nestao. Prevareni Uberovci kazneno će prijaviti vlasnika tvrtke koji je nestao s dva milijuna kuna koje su zaradili na vožnjama

VIDEO

Prevareni vozači Ubera ne mire se s gubitkom više od dva milijuna kuna. Njih 200-tinjak je ostalo bez dvotjedne srpanjske zarade. Tad su prosječno zarađivali oko 5000 kuna tjedno, a neki i više. Najavili su podnošenje kaznene prijave protiv Mislava Buntića, vlasnika tvrtke Best Trans, Uber partnera, koji im nije isplatio zarađeni novac.

- Prijavit ćemo ga zbog kaznenog djela prijevare jer je sve bilo smišljeno, ali i zbog neisplate plaća jer smo svi imali ugovore s njegovom tvrtkom. Tvrtka nije blokirana niti je u minusu. Iako ga je Uber skinuo s liste preporučenih partnera, nije toj tvrtki zabranio korištenje platforme pa se događala bizarna situacija da mu dolaze novi vozači iako je nama već dugovao novce i pobjegao u nepoznato - ispričali su nam u četvrtak prevareni vozači.

Zdrpio i zbrisao: Uberovcima u Splitu uzeo dva milijuna kuna
Zdrpio i zbrisao: Uberovcima u Splitu  uzeo dva milijuna kuna

Dodaju da im je Buntić početkom srpnja poslao obavijest kako će njegova provizija biti samo 10 posto ako se tjedno zaradi više od 15.000 kuna.

Najviše prevarenih u Splitu...

- To je napravio koji dan prije Ultra Europe festivala. Što je, naravno, sve motiviralo na dodatne vožnje, dnevno i više od 15 sati za upravljačem. Nakon što je nestao sa svim našim novcima, javio se porukom samo da se opravda, tvrdeći da je u BiH. U ovom slučaju se nadam da će policija žurno obaviti svoj posao, preventive radi. Jer znam da ga je nekoliko oštećenih otišlo tražiti u obiteljsku kuću u Zagrebu, našli su mu oca i bratovu suprugu, s malim djetetom. Sve je prošlo bez incidenta, ali je pitanje što će ljudi koji su se zadužili i plaćaju najam za aute, da bi prehranili obitelji, napraviti nekome tko ih ovako ostavi bez desetaka tisuća kuna - kaže jedan naš sugovornik, koji je promijenio 'preporučenog partnera' i ponovno je na cesti.

Najviše prevarenih vozača je u Splitu, ali prilično ih je i u Dubrovniku te Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"