News

Komentari 5

Troje mrtvih i petero ranjenih u pucnjavi na Sveučilištu u SAD-u: Policija traga za napadačem

Troje mrtvih i petero ranjenih u pucnjavi na Sveučilištu u SAD-u: Policija traga za napadačem

Lokalni mediji objavili su videosnimke na kojima se vidi kako policajci dolaze na mjesto događaja, a na Twitteru grada East Lansinga objavljeno je da je pucala jedna osoba, niži muškarac

U kampusu Sveučilišta države Michigan u East Lansingu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno najmanje troje ljudi, a napadač još nije uhvaćen, objavile su vlasti i lokalni mediji. 

Policija je na Twitteru objavila da je došlo do pucnjave na dvije lokacije u kampusu Sveučilišta te da ima ranjenih. Studente i osoblje, kao i sve u blizini Sveučilišta, pozvala je da ostanu na sigurnom. Najmanje petero ljudi je ranjeno.

Glasnogovornica Sveučilišta Emily Guerrant potvrdila je za Detroit News da je u pucnjavi ubijena jedna osoba.

"Ima ranjenih", objavilo je sveučilište na službenom Twitter profilu, dodavši poslije da je određen broj žrtava prevezen u obližnju bolnicu.

Nekoliko zgrada u kampusu je ispražnjeno i osigurano gotovo dva sata nakon pucnjave.

Lokalni mediji objavili su videosnimke na kojima se vidi kako policajci dolaze na mjesto događaja, a na Twitteru grada East Lansinga objavljeno je da je pucala jedna osoba, niži muškarac s maskom, te da je još na slobodi.

Michigan State University javna je visokoškolska ustanova u čijem se kampusu nalazi 50.000 studenata i nalazi se u East Lansingu, sveučilišnom gradu koji se nalazi u blizini glavnoga grada države Michigan Lansinga i oko 140 km sjeverozapadno od Detroita.

Najčitaniji članci