News

Komentari 59

Trojke koje nakon potresa žive u kontejneru u Čučerju dobile željeni bor: 'Hvala vam svima!'

Trojke koje nakon potresa žive u kontejneru u Čučerju dobile željeni bor: 'Hvala vam svima!'

Kuća je neuporabljiva, ali neću se žaliti. Ipak nam je puno lakše otkako imamo kontejnere. Možemo skuhati i oprati, klima radi i djeca su na toplom, kaže nam baka Krunoslava

Trojčeki Roberto, Alexandra i Rossana, baka, mama i tata Zgombić iz Čučerja imat će veseli Božić.

Zahvaljujući dobrim ljudima dobili su jelku i komodu na koju su postavili drvce kako ga razigrani dvoipolgodišnji trojčeki ne mogu srušiti. Cijela obitelj je uživala u ukrašavanju.

Brojni građani velikog srca pomogli su obitelji koja nakon potresa živi u kontejneru. Stiglo je puno paketa i obitelj je još uvijek pod šokom. Po prvi puta doživljavaju da im netko dolazi na vrata i nudi pomoć, bez da su je, kaže, tražili.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

- Puno hvala svima - kaže baka Krunoslava.

 

Kako smo pisali prije nekoliko dana, Zgombići svaki dan gledaju kako im se nekadašnji dom urušava, a po stolu se, i nakon što očiste šutu, ona kroz nekoliko dana opet pojavi, pa naočigled primjećuju kako zidovi “popuštaju”.

- Kuća je neuporabljiva, ali neću se žaliti. Ipak nam je puno lakše otkako imamo kontejnere. Možemo skuhati i oprati, klima radi i djeca su na toplom. Jedino se osjećamo kao da smo u kavezu, ali nismo mi jedini. I Medvedski breg je isto jako stradao i mnogi drugi u okolici - skromna je Krunoslava. Stalno zahvaljuje ljudima koji su im pomogli, iako, kaže, uopće nisu tražili pomoć, a dobili su je.

Ipak, boji se zime koja u Čučerju, među bregovima i nadomak šume, zna biti izuzetno oštra, a ne bi bilo prvi put da im ralica zatrpa dvorište snijegom pa ne mogu izaći. Muči je i plaćanje režija jer sad sve rade na struju, a račun za protekli mjesec iznosio je gotovo 3000 kuna. Uz sve to, klima na koju se griju ne radi na temperaturama ispod nule pa im je načelnica nabavila strujne grijalice. Boji se i za zdravlje djece.

- Djeca su od stresa dobila herpes po tijelu, a konstantno čistimo i peremo im robicu. Razgovarali smo s doktoricom koja nam je rekla kako to stanje nije čudno s obzirom na stresne uvjete života, a sve se to odražava na djecu koja, bez obzira na godine, osjete što se događa oko njih - priča.

Prije nekoliko tjedana Grad Zagreb im je dodijelio još dva kontejnera pa sad ukupno imaju četiri. Jedan novi služi kao dnevni boravak i kuhinja, a drugi je manji, toi-toi, s tušem i WC-om te pločom za grijanje na struju.

Najčitaniji članci