Obavijesti

News

Komentari 96

Trump: Jako sam ponosan na našu vojsku. Misija izvršena!

Trump: Jako sam ponosan na našu vojsku. Misija izvršena!

Američki predsjednik na Twitteru je objavio kako napadi na Siriju nisu mogli imati bolji rezultat. Ustvrdio je i kako su se Amerikancima isplatile milijarde dolara koje su uložili u naoružanje

VIDEO

Savršeno izveden napad sinoć. Hvala Francuskoj i Velikoj Britaniji na njihovoj mudrosti i snazi njihovih odličnih vojska. Nismo mogli imati bolji rezultat. Misija izvršena, komentirao je Donald Trump (71) na Twitteru napad na Siriju.

Nakon što se zahvalio saveznicima i njihovim vojskama, pohvalio je i vlastite vojne snage.

- Jako sam ponosan na našu veliku vojsku, koja će uskoro biti, nakon što smo opravdano potrošili milijarde dolara, najbolja koju je naša zemlja ikada imala. Neće nam nitko i ništa (po snazi) biti ni blizu - objavio je Trump.

Američki ministar obrane Jim Mattis i američki general Joseph Dunford objavili su u subotu u Washingtonu da su napadi izvršeni na tri postrojenja: istraživački centar za kemijsko oružje u blizini Damaska, skladište kemijskog oružja u blizini Homsa te još jedno skladište kemijskog oružja kao i važno zapovjedno mjesto kod Homsa ističući da se radi o "jednokratnom napadu".

Prema Pentagonu SAD i saveznici ispalili su više od 100 raketa na Siriju i radi se o "jednokratnom napadu" nakon dokaza da su snage sirijskog predsjednika Bašara al Asada odgovorne za napad kemijskim oružjem.

Oglasio se Pentagon: Napadi u Siriji bili precizni i učinkoviti
Oglasio se Pentagon: Napadi u Siriji bili precizni i učinkoviti

Napad je izveden u 3,00 sata po srednjoeuropskom vremenu raketama s brodova i zrakoplova. Pentagon nije mogao potvrditi koliko je raketa pogodilo ciljeve. 

- Odredili smo ciljeve kako bismo umanjili rizike za ruske snage - kazao je Dunford dodajući da je američka vojska najavila Rusiji korištenje zračnog prostora.

Karta američkih napada: Ove mete je Trump gađao u Siriji
Karta američkih napada: Ove mete je Trump gađao u Siriji

Rusija tvrdi kako su sirijske protuzračne snage oborile 71 od 103 krstareće rakete.

Upotrijebio krilaticu Bushevih vojnih neuspjeha

- Misija izvršena! - napisao je Trump na Twitteru, a ubrzo ga je nekadašnji glasnogovornik Georgea W. Busha, Ari Fleischer, upozorio da ne brza s izjavama.

- Ja bih mu preporučio da bi mu bilo bolje bez te fraze na kraju tweeta - napisao je Fleischer te tako podsjetio na Bushev gaf iz 2003. godine.

Bivši američki predsjednik je 1. svibnja 2003. na nosaču aviona USS Abraham Lincoln objavio kraj vojnih intervencija u Iraku, i to dok je stajao pred transparentom na kojem je pisalo upravo - Misija izvršena. Iako ju on tada u svojem govoru nije izrekao, ta fraza ga je pratila sve do kraja njegovog drugog mandata i postala simbom američkog neuspjeha jer je situacija u Iraku bila toliko nestabilna da je zahtjevala još cijeli niz američkih vojnih intervencija. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1