Obavijesti

News

Komentari 98

Trumpov liječnik: On je dobro, prima lijekove, ne treba kisik

Trumpov liječnik: On je dobro, prima lijekove, ne treba kisik
6

U konzultaciji sa specijalistima odlučili smo započeti terapiju 'remdesivirom'. Predsjednik je primio prvu dozu te se udobno odmara", objavio je Trumpov liječnik Sean Conley

VIDEO

Nakon što je hospitaliziran u vojnoj bolnici Walter Reed zbog zaraze koronavirusom, američki predsjednik Donald Trump dobio je dozu antivirusnog lijeka "remdesivir", objavio je noćas predsjednikov liječnik dr. Sean Conley, dodavši kako je predsjednik vrlo dobro.

Trump se liječi u istoj bolnici u kojoj je Tuđman tajno operiran
Trump se liječi u istoj bolnici u kojoj je Tuđman tajno operiran

 "S radošću vam mogu objaviti da je predsjednik vrlo dobro i nije mu potreban dopunski kisik. U konzultaciji sa specijalistima odlučili smo započeti terapiju 'remdesivirom' i predsjednik je primio prvu dozu, te se udobno odmara", napisao je dr. Sean Conley u priopćenju koji je objavila Bijela kuća. 

Pogledajte video: Trump ima koronu

Pokretanje videa...

Trump zaražen koronom 01:10

Što je lijek koji prima Trump?

"Remdesivir", koji je prvenstveno namijenjen liječenju ebole, pokazao se efikasnim u borbi protiv koronavirusa, odnosno u skraćivanju perioda oporavka oboljelih od covida-19.

Po dolasku u bolnicu Walter Reed predsjednik Donald Trump je preko Twittera uputio poruku da mu je dobro.

"Ide dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas", objavio je Trump.

Biden je poslao poruku Trumpu
Biden je poslao poruku Trumpu

Američki predsjednik u petak je, 17 sati nakon što je objavljeno da je pozitivan na covid-19, helikopterom prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed (Bethesda, Maryland) na liječenje.

Prethodno je objavio video poruku od 18 sekundi, koja je snimljena u Bijeloj kući.  "Idem u bolnicu Walter Reed. Mislim da sam vrlo dobro, ali moramo biti sigurni da će sve biti u redu", kazao je Trump u video poruci, koju je objavio stojeći, obučen u tamno odijelo s plavom kravatom. 

 Prema helikopteru, koji ga je prebacio u bolnicu, hodao je bez ičije pomoći, nosio je masku za lice i nije razgovarao s novinarima. 

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany priopćila da će predsjednik Trump iz predostrožnost biti prebačen u posebni apartman vojne bolnice Walter Reed.

"Zbog predostrožnosti, te na preporuku njegovog liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik Trump će sljedećih nekoliko dana svoj posao obavljati iz predsjedničkog ureda u bolnici Walter Reed", priopćila je Kayleigh McEnany.

Trump prije odlaska u bolnicu snimio video: 'Mislim da sam dobro, hvala svima na podršci'
Trump prije odlaska u bolnicu snimio video: 'Mislim da sam dobro, hvala svima na podršci'

Nije prenio ovlasti na Pencea?

Neimenovani dužnosnik Bijele kuće kazao je novinskoj agenciji Reuters da predsjednik Trump nije prenio ovlasti na potpredsjednika Mikea Pencea, koji je u petak bio negativan na testu na koronavirus, kao i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, koja je treća u liniji sukcesije, iza potpredsjednika Pencea. 

Prije odlaska u bolnicu predsjednikov liječnik u dr. Sean Conley objavio je da je predsjednik Trump primio dozu eksperimentalnog lijeka kompanije Regeneron koji sadrži koktel antitijela za covid-19, te je dodao da predsjednik SAD-a uzima cink, vitamin D, lijek za žgaravicu, melatonin i aspirin.

Virusu nije bilo teško ući u Trumpovu Bijelu kuću

Uredi su tijesni, posjetitelji stalni, a šef ne voli da se nose maske. Dobrodošli u Bijelu kuću Donalda Trumpa, u kojoj se koronavirus lako ugnijezdio i zarazio njega samog.   

Nakon što je u petak objavljeno da su Donald Trump i supruga Melania zaraženi, počela je utrka u otkrivanju kontakata.

A to nije lako. 

Izbjegavanje političkih mitinga u zatvorenom, nošenje maski i poštivanje socijalnog razmaka, ništa od toga nije vrijedilo za Donalda Trumpa. U srijedu ga je na skupu u Minnesoti pratila bliska suradnica Hope Hicks, koja je dan kasnije dobila pozitivan nalaz na koronavirus. 

U.S. President Donald Trump speaks with Hope Hicks during an interview with Reuters in Washington

Stop za kampanju

Trumpova kampanja se sada zaustavlja. Skup predviđen za petak na Floridi je otkazan, a u subotu je trebao ići u Wisconsin, dok mu je za sljedeći tjedan u planu bila Arizona.

Dio skupova u kampanji bio je organiziran na otvorenom, ali Trump se prošlog tjedna obratio stotinama svojih pobornika u dvoranama na Floridi i u Georgiji.

Sumamed, dezinficijens u krv: Koju će metodu i sam isprobati?
Sumamed, dezinficijens u krv: Koju će metodu i sam isprobati?

Također primio brojne uzvanike u Bijeloj kući kojima je svečano objavio da namjerava sutkinjom Vrhovnog suda imenovati Amy Coney Barrett. Ona je negativna na koronavirus.

U Bijeloj kući radi 400 ljudi

Bijela kuća je sa svojim malim prostorijama i hodnicima često prenapučena. Čak se i slavni Ovalni ured brzo napuni suradnicima.

Na primjer, vrlo utjecajni Trumpov zet Jared Kushner radi u jednoj od najmanjih prostorija Bijele kuće, ali "ima dobru lokaciju" jer je tik do predsjednikove privatne blagovaonice, njegove omiljene prostorije.

U Bijeloj kući radi 400 osoba, a osim novinara koji strogo poštuju preporuku o nošenje maski, malo tko od osoblja ima istu naviku. Šef se ionako redovito izrugivao onima koji je nose. 

Ona je donijela virus u Bijelu kuću

U Bijeloj kući zna biti tijesno, a još je više tako u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One, njegovu helikopteru Marine One, ili u limuzini koju zovu "Zvijer", gdje su putnici u neposrednoj blizini predsjednika. 

Hope Hicks je pratila u utorak Trumpa u Cleveland, na prvu debatu s Joe Bidenom i zatim dan kasnije u Minnesotu.

Donijela je virus u Bijelu kuću? Trumpova fatalna savjetnica od koje se ne odvaja ni na trenutak
Donijela je virus u Bijelu kuću? Trumpova fatalna savjetnica od koje se ne odvaja ni na trenutak

New York Times navodi da je 31-godišnjakinja osjetila prve simptome po povratku iz Minnesote i otišla u izolaciju.

Tijekom debate u Clevelandu, obitelj Donalda Trumpa stigla je s maskama, kao i obitelj Joea Bidena, ali su ih Trumpovi uskoro skinuli.

Trumpovi suradnici uz to nisu nosili zaštitne maske tijekom višednevnih priprema za prvu predsjedničku debatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.