Obavijesti

News

Komentari 131

Tučnjava u Splitu: Maloljetnice ispitali, prijeti im čak i zatvor

Tučnjava u Splitu: Maloljetnice ispitali, prijeti im čak i zatvor
1

O prekršaju će biti poslana i pisana obavijest mjerodavnome Centru za socijalnu skrb, a policija će nastaviti istraživanje kako bi utvrdila na kojim se mjestima događaju učeničke tučnjave i tko sve u njima sudjeluje

VIDEO

Splitska policija podnijela je u utorak popodne Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv dviju maloljetnica (16 i 17) koje su se jučer potukle pred skupinom maloljetnika, koja je navijala i snimala tučnjavu. Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvjema maloljetnim osobama protiv kojih će biti podnesen optužni prijedlog mjerodavnome Prekršajnom sudu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.  

POGLEDAJTE VIDEO:

O prekršaju će biti poslana i pisana obavijest mjerodavnome Centru za socijalnu skrb, a policija će nastaviti kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila na kojim se mjestima događaju učeničke tučnjave i tko sve u njima sudjeluje. 

Voditeljica Odjela za prosvjetu, kulturu i šport Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije Nansi Ivanišević izjavila je za Hinu kako, "zgroženi javno objavljenim sadržajem, nažalost, moraju konstatirati da u posljednje vrijeme svjedočimo porastu međuvršnjačkog nasilja".

Policija otkrila tko je jedna od djevojaka iz tučnjave u Splitu
Policija otkrila tko je jedna od djevojaka iz tučnjave u Splitu

Rekla je kako - premda njezin ured prati i nadzire rad obrazovnih institucija na području Splitsko-dalmatinske županije - danas nisu zaprimili prijavu o tom nemilom događaju. 

- Prema saznanjima iz sredstava javnog priopćavanja, zasad je reagirala nadležna institucija, u ovom slučaju Policijska uprava u skladu sa svojim obvezama i ovlastima. Ured u ovakvim slučajevima nema mogućnosti izravno reagirati, to više što se nemili incident zbio izvan područja školske ustanove. U slučaju da neka od škola konstatira da se radi o njezinim učenicima, trebaju biti poduzete mjere zaštite prava učenika. Svako kršenje tih prava mora biti prijavljeno nadležnim tijelima u skladu s Pravilnikom o načinu i postupanju odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova o poduzimanju mjera zaštite prava učenika - istaknula je Ivanišević. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

Događaj koji je dvije maloljetnice doveo pred policiju u ponedjeljak oko 13 sati, kada su se u Ličkoj ulici potukle 16-godišnjakinja i 17-godišnjakinja samo nekoliko metara od zgrade splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Oko njih je bilo nekoliko desetaka učenika koji su zdušno navijali i sve snimali mobitelima. Javnost je o tome doznala kad je video objavljen na društvenim mrežama, a zatim i u medijima.

Video koji je šokirao Hrvatsku: Učenice su se mlatile do krvi...
Video koji je šokirao Hrvatsku: Učenice su se mlatile do krvi...

Zahvaljujući snimci, policija je već jutros otkrila tko su sudionice tučnjave te ih je u policiji ispitala u prisutnosti roditelja.

Novčana kazna ili 30 dana zatvora

Zakon o prekršajima  (čl. 6) predviđa da se osobe koje se na javnom mjestu ponašaju na naročito drzak način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir kazne novčanom kaznom u visini do 350 DEM ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana.

POGLEDAJTE GALERIJU:

11
| Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk