Obavijesti

News

Komentari 40

Tuga u Đakovu: Katica je umrla na godišnjicu smrti svoje majke

Tuga u Đakovu: Katica je umrla na godišnjicu smrti svoje majke
1

Katica je umrla na godišnjicu majčine smrti. Bilo joj je zlo, imala je visok tlak. Pukla joj je aneurizma i pala je. Nije bilo spasa ni za nju ni za bebu iako su liječnici dali sve od sebe

VIDEO

Vjenčali su prije samo nekoliko mjeseci. Bili su sretni i zaljubljeni. strašna, strašna tragedija, samo su neki od komentara u Semeljcima kraj Đakova. Umrla je njihova Katica i njezin nerođeni sin.

Vozilo Hitne pomoći pod sirenama je uletjelo u dvorište osječke Kliničke bolnice. Iz njega je velikom brzinom izvezena mlada žena u visokom stupnju trudnoće koja je nepomično ležala na bolničkim kolicima. Bila je prikopčana na aparatima.
Hitno su je prebacili na ginekologiju. Cijelo vrijeme su je pokušavali reanimirati.

Istodobno, druga ekipa liječnika počela je spašavati bebu carskim rezom nadajući se čudu.

Carskim rezom pokušavali spasiti bebu

Svi su se potiho molili za spas. Žena je bila u 35. tjednu trudnoće. Liječnici su izvukli bebu, malenog dječaka od 3600 grama. Nažalost, nije disao.

Nije pokazivao nikakve znakove života. Već neko vrijeme bio je mrtav. Ubrzo nakon toga liječnici su proglasili i smrt majke. U rodilištu je zavladala tuga i nevjerica. Mama se zvala Katica Domazet (35), a maleni se dječak trebao zvati David i trebao je biti prvo dijete svojih roditelja Katice i Žarka.

Gubila je svijest u kolima Hitne pomoći

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na intervenciju nas je pozvala liječnica obiteljske medicine kojoj su se javili članovi obitelji trudnice. Došli smo u roku od 13 minuta. Žena je već bila u lošem stanju, imala je tlak 230 sa 150, a to je bio nevjerojatno veliki tlak za trudnicu. Gubila je svijest, pa smo je reanimirali i tamo i cijelim putem do bolnice. U nekim je trenucima u kolima Hitne pomoći bila posve pribrana i komunikativna, da bi onda opet upadala u kliničku smrt. U bolnicu smo je dovezli živu, ali u jako teškom stanju - kaže Silvana Sabo, ravnateljica Zavoda za Hitnu medicinu u Osijeku.

“Nerođeni sin se trebao zvati David i to im je trebalo biti prvo dijete”

Na odjelu ginekologije nastavili su s reanimacijom. Ispostavilo se da problem nije bio samo iznimno visoki tlak koji kod trudnica izaziva eklampsiju, stanje koje je životno opasno, kako za rodilju, tako i za bebu, nego i unutarnje krvarenje.

Imala je unutranje krvarenje

- Velika je to tragedija za obitelj. Liječnici su učinili sve što su mogli da pokušaju spasiti nesretnu rodilju. Dovezena je već praktično mrtva. Dugo su je reanimirali istodobno pokušavajući spasiti bebu čiji se otkucaji nisu čuli uređajem, ali su se porodničari nadali čudu. Nažalost, ni jedno ni drugo nisu preživjeli. Imala je unutarnje krvarenje i rizičnu trudnoću te još neke medicinske okolnosti koje su sve to otežale. Cijelo to vrijeme u bolnici je bio i njezin suprug kojemu smo, nakon svih uloženih napora, izložili situaciju, s puno sućuti ispričali sve što je učinjeno ne bismo li spasili njezin i bebin život - rekao je pun tuge zamjenik ravnatelja osječke bolnice dr. Vlatko Kopić.

“U vozilu Hitne je dolazila k sebi, a onda opet padala u kliničku smrt"

Supružnici Katica i Žarko Domazet nedavno su se vjenčali. Imali su malo, obiteljsko vjenčanje jer je Žarko teško dolazio do posla, a Katica je bila nezaposlena. Ipak, trudnoći su se svi jako veselili u obitelji.

Živjeli su u kućici u Semeljcima, u koje se Katica doselila iz rodnog Bizovca. Katica je živjela samo s tatom i sestrom jer joj je mama umrla prije pet godina. Baš danas je trebala obilježiti godišnjicu majčine smrti.

Svi su potreseni tragedijom

- Strašno nam je. To nas je sve shrvalo. Katica je bila neki dan na kontroli, na koje je redovito išla, i rekli su da je sve u redu. I ona se osjećala dobro. Taj dan, u utorak, požalila se da joj je loše i odjednom je pala. Zvali smo pomoć. Hitna je došla brzo, ali ona je već tada bila klinički mrtva. Navodno je jako visok tlak izazvao puknuće aneurizme te je iskrvarila - kaže članica obitelji Domazet. Tragedija mladih supružnika potresla je cijelo selo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje