Obavijesti

News

Komentari 10

Tugu nakon prekida liječio sa desertom vrijednim 192.228 kn

Tugu nakon prekida liječio sa desertom vrijednim  192.228 kn
1

Biznismen Carl Weininger (60) počastio se najskupljim desertom na svijetu. Riječ je o pudingu od visokokvalitetne čokolade, šampanjca, kavijara, zlata i dijamanta...

VIDEO

Biznismen Carl Weininger (60) počastio se najskupljim desertom na svijetu nakon što ga je ostavila žena s kojom je bio u vezi tri godine. 

Desert je platio 22.000 funti (oko 192.228 kuna). Kupio ga je hotelu u Windermereu na sjeverozapadu Engleske, a pojeo s prijateljima u hotelu na aerodromu Heathrow.

Svaki zalogaj ovog deserta stoji oko 800 funti (oko 6.992 kuna), a treba samo 15 minuta da ga se pojede.

- Budući da prodajem i kupujem dijamante, zanimao me dijamant koji se nalazi na desertu. To nije nešto što radiš svaki dan. Nisam baš ljubitelj čokolade, ali oni s kojima sam desert podijelio bili su oduševljeni. Okus je bio izvrstan i zauvijek će mi ostati u sjećanju. Naručio sam ga jer me ostavila cura pa je desert bio dobar za 'podizanje' mojeg morala - rekao je  Carl Weininger, piše Daily Mail

Desert je napravio Marc Guibert glavni kuhar spomenutog hotela koji kaže kako mu je inspiracija bilo jaje Faberge. Riječ je o pudingu napravljenom od visokokvalitetne čokolade. Desert ima i više slojeva od želea od šampanjca i biskvita joconde kao i jestivi list od zlata. Neizostavni sastojak ovog deserta je i kavijar, a na vrhu se nalazi dvokaratni dijamant u obliku višnje.  

Budući da je desert sada našao kupca očekuje se da bi uskoro mogao ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Rekord je dosad 'držala' smrznuta čokolada koja se nudi u restoranu u New Yorku i koja stoji 25.000 dolara (oko 139.500 kuna). Poslastica je napravljena od 28 rijetkih i egzotičnih vrsta kakaa diljem svijeta, šlaga, crnih tartufa i 23-karatnog, jestivog, zlatnog listića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)