Obavijesti

News

Komentari 109

Tukli su liječnike i razbijali po bolnici: Muškarac je u bijegu...

Tukli su liječnike i razbijali po bolnici: Muškarac je u bijegu...
8

Nakon što su razbijali u prizemlju zagrebačke Klinike za plućne bolesti na zagrebačkom Jordanovcu policija je privela sedmero ljudi, a prijavila troje, dvije žene i maloljetnika. Traže još jednog 26-godišnjaka

VIDEO

Zbog prijetnji liječnicima i medicinskim sestrama i razbijanja u petak u Klinici za plućne bolesti na zagrebačkoj Jordanovcu policija je kazneno prijavila dvije žene od 25 i 49 godine i maloljetnika. Prema prvom izvješću priveli su njih šest, od čega su bile dvije maloljetne djevojke. Još jedan muškarac bio je u bijegu te su ga uhitili naknadno nedaleko od bolnice. No kako neslužbeno doznajemo, zagrebačka policija traži još jednog muškarca (26) koji je navodno imao veze s napadom na osoblje bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:20

Prijavljene žene i maloljetnik prenoćili su u pritvoru na Oranicama. U subotu bi ih trebalo ispitati Državno odvjetništvo i odlučiti hoće li za njih tražiti istražni zatvor.

Podsjetimo, obitelj nije prihvatila smrt muškarca koji je karcinom u terminalnoj fazi. Preminuo je u petak oko 10 sati nakon čega je počeo kaos.

- Jedna sestra nam završila na pregledu jer su je u naguravanju srušili na pod. Razbili su i staklena vrata na odjelu, ali na svu sreću nisu izvlačili pištolje i noževe - rekao nam je jučer ravnatelj Klinike za plućne bolesti Jordanovac, prof.dr. Miroslav Samaržija.

Prijetili su smrću i bombom

Kako je danas javila zagrebačka policija, napali su ukupno četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu. Prijetili su im uhićeni maloljetnik i 26-godišnjak koji su uništavali inventar jedne bolesničke sobe. U svemu tome im se pridružila i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila da će baciti bombu i ubiti liječnike i sestre. Priključila joj se 25-godišnjakinja koja je nastavila prijetiti smrću. Tu nije stala već je krhotinom udarila jednog od liječnika.

- U trenutku kada je naš bolesnik preminuo od terminalne faze maligne bolesti, obitelj to nije mogla prihvatiti i postala je iznimno agresivna. Prvo su počeli prijetiti, a onda i fizički nasrtati na osoblje. Počeli su razbijati dijelove odjela uz fizičke napada ne osoblje klinike - rekao je prof. dr. sc. Marko Jakopović, pročelnik Zavod za tumore pluća i sredoprsja KBC-a Zagreb.

Zagreb maraton

U svom divljanju razbili su stakla na na ulaznim dvokrilnim vratima i prozoru, te televizor u bolesničkoj sobi. Zbog izrečenih prijetnji, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policajci su im pretresli kuću u kojoj žive. Nisu pronašli bombe koje su obećali baciti na bolnicu. Istraga je još u tijeku.

Osoblje je i dalje u strahu jer su im svima prijetili članovi obitelji da će se osvetiti i ubiti ih.

Liječnik u šoku: 'Gađali su me čašom i svima prijetili smrću...'
Liječnik u šoku: 'Gađali su me čašom i svima prijetili smrću...'

- Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara Podružnica KBC Zagreb najoštrije osuđuje napad na medicinske sestre i ostale zdravstvene djelatnike u pružanju zdravstvene zaštite građanima. Smatram da medicinske sestre i medicinski tehničari zaslužuju raditi u sigurnom okruženju i da ne primjereno ponašanje ne smije remetiti njihov rad kao i da bolnice ne mogu biti 24 sata bez kontrole otvorene. Zato smatram da je nužno uvođenje termina napad na službenu osobu kako bi zaštitili medicinske sestre/medicinske tehničare i liječnike - poručila je sindikalna povjerenica Gordana Miškulin koja je ujedno i predsjednica Podružnice KBC Zagreb.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa