Obavijesti

News

Komentari 162

Tulum užasa: Djevojka (22) prijavila da je silovana na kućnoj zabavi, pritvorili mladića

Tulum užasa: Djevojka (22) prijavila da je silovana na kućnoj zabavi, pritvorili mladića

Nakon usporedbi uzetih briseva i tragova krvi policija je u pritvoru zadržala 25-godišnjeg mladića. No, i on poriče silovanje. Problem je što se žrtva spolnog zlostavljanja ne sjeća osobe koja je došla u sobu

Razuzdani party za ekipu, koji je prošlog vikenda upriličio mladić s istoka zemlje, neslavno je okončao prijavom za silovanje, dolaskom policije i privođenjem desetak mladića koji su odvedeni u policiju na ispitivanje.

Nakon provedene istrage u kojoj su saslušani svi sudionici partija, kao i sama silovana 22-godišnjakinja, Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 25-godišnjeg mladića s područja istočne Hrvatske. Sumnjiče ga da je 14. lipnja silovao, odnosno prisilio djevojku na spolni odnos.

POGLEDAJTE VIDEO: Silovana djevojka 

Pokretanje videa ...

Silovana djevojka na istoku Hrvatske 01:14

Neslužbeno se doznaje kako je mladić (27) tulum organizirao u svojoj obiteljskoj kući, u vrijeme kada mu roditelja nije bilo doma. To nije prvi put da on organizira party za ekipu, kažu njegovi prijatelji koji su, ovoga puta, pozivnicu za zabavu dobili putem direktnih poruka preko Instagrama.

Bila je to pozivnica izrađena posebno za tu priliku, s navedenom adresom održavanja i namijenjena odabranom krugu ljudi. Navodno je bilo pozvano 50-tak cura i dečki s područja istočne Hrvatske, svi u dobi od 20 do 28 godina.

- Došla sam na party preko prijateljice koja je dobila pozivnicu. Nikad nisam bila kod njega u kući. Činilo se da su imućni. Neke od pozvanih sam znala, ali većinu ne. Činilo mi se da ima i maloljetnih cura. Nije to bio baš običan party, više razuzdan. Bilo je alkohola, neke droge. Upoznali su me s curom za koju su kasnije rekli da je silovana. S tom je curom te večeri bio dečko koji je organizirao zabavu pa sam mislila da su oni u vezi. U početku je zabava bila odlična, dobra glazba, zezancija, lagano cuganje. U jednom trenutku druženja svih su postala intimna. Počeli su nestajati po sobama - ispričala je jedna od djevojaka koje su prisustvovale tulumu.

Ilustracija zlostavljanja žene

- Prijateljica i ja smo otišle. Dva sata kasnije saznale smo da je u kuću upala policija jer je netko prijavio silovanje - kaže jedna od djevojaka koja je bila prošle subote na kućnoj zabavi kod mladića.

Neslužbeno se doznaje kako je silovana djevojka navodno pristala na intimni odnos sa svojim dečkom, no kad je on izašao iz sobe, a ona zaspala, u nekom je trenutku neki drugi mladić ušao u sobu.

Iskoristio je situaciju te usnulu djevojku prisilio na spolni odnos. Nije se uspjela obraniti nego je, nakon odnosa, mladić izletio iz sobe, a ona uplakana u pomoć dozivala ostale.

Na njoj su se vidjeli i tragovi krvi. Netko od prisutnih pozvao je policiju koja je vrlo brzo došla i iz kuće više nitko nije mogao izaći jer je bila poprište kaznenog djela.

Djevojku su odveli na ginekološki pregled, a desetak mladića policija je odvela na saslušanje. Jedan od saslušanih bio je i sam organizator tuluma koji poriče silovanje jer je djevojka s njime pristala na odnos.

Nakon usporedbi uzetih briseva i tragova krvi policija je u pritvoru zadržala 25-godišnjeg mladića. No, i on poriče silovanje. Problem je što se žrtva spolnog zlostavljanja ne sjeća osobe koja joj je došla u sobu, odnosno ne zna njegov identitet.

Iz policije su nam potvrdili da su imali intervenciju na toj adresi prošle nedjelje, ali i napomenuli da zbog zaštite žrtve ne mogu o događaju dati nikakve informacije.

Prijavile su silovanja u Rijeci, Sisku i Zagrebu, jednu žrtvu je partner silovao devet godina
Prijavile su silovanja u Rijeci, Sisku i Zagrebu, jednu žrtvu je partner silovao devet godina

Županijsko državno odvjetništvo koje je slučaj preuzelo objavilo je da su protiv uhićenog mladića otvorili istragu. Nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu odveli su ga dežurnom sucu istrage, koji je 25-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage. Ako mu dokažu krivnju za silovanje uz uporabu sile ili prijetnje prijeti mu kazna zatvora od tri do deset godina.

Slučaj s istoka zemlje, kao i druga dva prijavljena silovanja u središnjoj Hrvatskoj te na Kvarneru dio su crne statistike sve većeg broja prijavljenih silovanja.

Prema podacima MUP-a broj prijavljenih silovanja je porastao s 18 u prvih pet mjeseci lani, na čak 59 u istom razdoblju ove godine.

Jedan od razloga su dva slučaja u kojima su žene prijavile da ih je partner u određenom razdoblju više puta silovao. Drugi razlog su izmjene kaznenog zakona kojima su dva slična djela spojena u jedno - silovanje