News

Komentari 33

Tužit će ga: 'Prikupljao novac za pomoć pa ga uzimao sebi'

Tužit će ga: 'Prikupljao novac za pomoć pa ga uzimao sebi'

Vujića se tereti da je opisanim radnjama oštetio prvu udrugu za 218.000 kuna, a drugu za nešto više od 205.000 kuna. Novac je isplaćivao i tvrtki Gorana Gorupa koji je potom izdavao fiktivne račune.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv Slavena Vujića poznatijeg kao tata Slaven i Gorana Gorupa koje se sumnjiči da su zlorabili humanitarnu pomoć prikupljenu za djecu s teškoćama u razvoju.

Vujić je naime bio predsjednik i osnivač Udruga Senzori i Grad anđela, a Županijsko državno odvjetništvo ga tereti da je gotovo dvije i pol godine prikupljao novac kroz humanitarne akcije za koje nije imao dopuštenje nadležnog ureda te da je taj novac zadržavao za sebe u namjeri pribavljanja znatne materijalne dobiti.

- Prvookrivljenika se tereti da je s računa udruga podizao novac i zadržavao ga za sebe, plaćao u svoju korist korištenjem bankovnih kartica udruga te na ime navodnih pozajmica opet podizao i zadržavao novac. Ujedno je, tereti ga se, neosnovano isplaćivao novac na račun okrivljene pravne osobe nakon čega je drugookrivljenik kao direktor te pravne osobe sastavljao fiktivne račune kako bi prikrili neosnovanu isplatu - priopćilo je Državno odvjetništvo.

Vujića se tereti da je opisanim radnjama oštetio prvu udrugu za 218.000 kuna, a drugu za nešto više od 205.000 kuna.

Najčitaniji članci