Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tužne vijesti za rođendan: Srce mu staje, bit ću s njim do kraja

SVE POKUŠALI Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija, rekla je njegova mama Kristina

Foto: Facebook
142 komentara

Dječak Mario (6) rodio se kao zdrava beba i sretno je stigao kući gdje ga je čekala sestra Chiara. Sa svega mjesec dana odjenom je poplavio. Njegova obitelj tada je živjela u Samoboru, a Maria su Hitnom pomoći žurno prevezli u bolnicu u Zagreb. Na putu su ga reanimirali, njegovo srce je stalo, prestao je i disati.

Tu počinje životna borba obitelji Ujdur. Tata Niko i mama Kristina ispričali su nam tada kako je Mario dobio upalu pluća, redom su mu otkazivali bubrezi i jetra. Ovaj dječak postao je 100-postotni invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći.

- Već su nam nekoliko puta rekli da se od njega oprostimo - prepričala nam je majka Kristina kad je Mario imao godinu dana.

Ali oni se nisu opraštali. Mali Mario prerastao je u velikog lava koji se unatoč dijagnozama, a ima ih gotovo 20, svojoj obitelji postao centar svemira, zahvaljivao im osmjesima i gugutanjem. Često je hodao po rubu, a onda bi majka Kristina objavila veselu vijest da se Mario pridigao, da se, po tko zna koji put, vraća kući svojoj obitelji i starijoj sestrici kući iz bolnice. 

Medicinske sestre ostavile lijepe poruke 

Sada je Mario ponovno u bolnici u Klaićevoj. Ovaj prekrasni dječak zarazna osmjeha tamo je proslavio svoj šesti rođendan. Majka se javila fotografijama na društvenoj mreži. Medicinsko osoblje obuklo mu je frak, jer to zaslužuju zgodni dječaci. I oko krevetića ostavile rođendanske čestitke i poruke.

 

Stanje mu se pogoršalo 

No Mariu se, nažalost, pogoršalo.

24sata POMOZITE Mario treba vašu pomoć: Prvi rođendan će dočekati u bolnici - Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se ga probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija - rekla je njegova shrvana majka Kristina. 

Majka Kristina na Facebooku objavila je fotografije i puno se zahvalila cijelom osoblju Klaićeve koje brine o njezinom sinu. 

Foto: Facebook

Liječnici su dozvolili obitelji da cijelo vrijeme bude uz Mareka na intenzivnoj njezi. Uz njega je i sestra Chiara. 

turibak_jarun PROŠLO PET GODINA Očajni roditelji: Još ne znamo tko je ubio našega Hrvoja...

- Danas mu je rođendan, tako velik dan, suze s lica ne mogu sprati... Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka doma, u svome krevetu među svojim najmilijima - napisala je majka na Facebooku. 

- Bit ću uz njega do zadnjeg otkucaja srca i do zadnjeg daha - rekla nam je Kristina. 

Majka zahvalila liječnicima

Shrvana majka pronašla je snage zahvalilti liječnicima u Klaićevoj bolnici i ispričati se za trenutke kad je, kako kaže, bilo teško prihvatiti da nažalost spasa nema. Njezin status prenosimo u cijelosti:

'Hvala od srca Klaicevoj bolnici, i bez obzira na silne sastanke ispričavamo se javno, eto teško nam je bilo smjestit u glavu da je Marek iscrpljen, da su iskoristili sve moguće načine i da na žalost spasa nema, nekako smo se hvatali za slamku, bilo je tu i burnih reakcija i ljutnje i loše komunikacije izmedju odjela i nas, danas nam je pojašnjeno i koliko god se čovjek priprema nikad ne može bit spreman... Prebačen je na odjel puls je 48,opet spava i nadamo se neće bit poziva iz bolnice... Svaka čast jilu koji mu je napisao divne poruke za rockas'

Hvala od srca Klaicevoj bolnici, i bez obzira na silne sastanke ispričavamo se javno, eto teško nam je bilo smjestit u...

Objavljuje Kristina Kika Ceh UjdurUtorak, 12. studenoga 2019.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message