Obavijesti

News

Komentari 142

Tužne vijesti za rođendan: Srce mu staje, bit ću s njim do kraja

Tužne vijesti za rođendan: Srce mu staje, bit ću s njim do kraja
3

SVE POKUŠALI Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija, rekla je njegova mama Kristina

VIDEO

Dječak Mario (6) rodio se kao zdrava beba i sretno je stigao kući gdje ga je čekala sestra Chiara. Sa svega mjesec dana odjenom je poplavio. Njegova obitelj tada je živjela u Samoboru, a Maria su Hitnom pomoći žurno prevezli u bolnicu u Zagreb. Na putu su ga reanimirali, njegovo srce je stalo, prestao je i disati.

Tu počinje životna borba obitelji Ujdur. Tata Niko i mama Kristina ispričali su nam tada kako je Mario dobio upalu pluća, redom su mu otkazivali bubrezi i jetra. Ovaj dječak postao je 100-postotni invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći.

- Već su nam nekoliko puta rekli da se od njega oprostimo - prepričala nam je majka Kristina kad je Mario imao godinu dana.

Ali oni se nisu opraštali. Mali Mario prerastao je u velikog lava koji se unatoč dijagnozama, a ima ih gotovo 20, svojoj obitelji postao centar svemira, zahvaljivao im osmjesima i gugutanjem. Često je hodao po rubu, a onda bi majka Kristina objavila veselu vijest da se Mario pridigao, da se, po tko zna koji put, vraća kući svojoj obitelji i starijoj sestrici kući iz bolnice. 

Medicinske sestre ostavile lijepe poruke 

Sada je Mario ponovno u bolnici u Klaićevoj. Ovaj prekrasni dječak zarazna osmjeha tamo je proslavio svoj šesti rođendan. Majka se javila fotografijama na društvenoj mreži. Medicinsko osoblje obuklo mu je frak, jer to zaslužuju zgodni dječaci. I oko krevetića ostavile rođendanske čestitke i poruke.

 

Stanje mu se pogoršalo 

No Mariu se, nažalost, pogoršalo.

Mario treba vašu pomoć: Prvi rođendan će dočekati u bolnici
Mario treba vašu pomoć: Prvi rođendan će dočekati u bolnici

- Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se ga probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija - rekla je njegova shrvana majka Kristina. 

Majka Kristina na Facebooku objavila je fotografije i puno se zahvalila cijelom osoblju Klaićeve koje brine o njezinom sinu. 

Liječnici su dozvolili obitelji da cijelo vrijeme bude uz Mareka na intenzivnoj njezi. Uz njega je i sestra Chiara. 

Očajni roditelji: Još ne znamo tko je ubio našega Hrvoja...
Očajni roditelji: Još ne znamo tko je ubio našega Hrvoja...

- Danas mu je rođendan, tako velik dan, suze s lica ne mogu sprati... Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka doma, u svome krevetu među svojim najmilijima - napisala je majka na Facebooku. 

- Bit ću uz njega do zadnjeg otkucaja srca i do zadnjeg daha - rekla nam je Kristina. 

Majka zahvalila liječnicima

Shrvana majka pronašla je snage zahvalilti liječnicima u Klaićevoj bolnici i ispričati se za trenutke kad je, kako kaže, bilo teško prihvatiti da nažalost spasa nema. Njezin status prenosimo u cijelosti:

'Hvala od srca Klaicevoj bolnici, i bez obzira na silne sastanke ispričavamo se javno, eto teško nam je bilo smjestit u glavu da je Marek iscrpljen, da su iskoristili sve moguće načine i da na žalost spasa nema, nekako smo se hvatali za slamku, bilo je tu i burnih reakcija i ljutnje i loše komunikacije izmedju odjela i nas, danas nam je pojašnjeno i koliko god se čovjek priprema nikad ne može bit spreman... Prebačen je na odjel puls je 48,opet spava i nadamo se neće bit poziva iz bolnice... Svaka čast jilu koji mu je napisao divne poruke za rockas'

Hvala od srca Klaicevoj bolnici, i bez obzira na silne sastanke ispričavamo se javno, eto teško nam je bilo smjestit u...

Objavljuje Kristina Kika Ceh UjdurUtorak, 12. studenoga 2019.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH