Obavijesti

News

Komentari 14

Tvrtka SalajLand otišla u stečaj, svi zaposlenici dobili su otkaz

Tvrtka SalajLand otišla u stečaj, svi zaposlenici dobili su otkaz

Nismo imali prihode i nismo imali mogućnost privređivanja već smo posudbama i vlastitim sredstvima isplaćivali radnicima plaće, rekao je jedan od suvlasnika tvrtke

VIDEO

Tvrtka SalajLand koja je od 2016. godine upravljala čuvenom Božićnom pričom Zlatka Salaja u Grabovnici pored Čazme – završila je u stečaju. Svi zaposlenici, njih šestero, dobili su otkaz, potvrdio je to Marinko Jukić, jedan od suvlasnika tvrtke za MojPortal.

- Tvrtka ide u stečaj jer je gospodin Zlatko Salaj jednostrano prekinuo ugovor o najmu. Zbog korone mi nismo imali u dvije godine nijednu priredbu što se odrazilo na naše poslovanje. Nismo imali prihode i nismo imali mogućnost privređivanja već smo posudbama i vlastitim sredstvima isplaćivali radnicima plaće. To nije nikada kasnilo. Na taj način smo rješavali i sve troškove, borili smo se. No, u svemu tome došlo je do kašnjenja najma gospodinu Salaju, što je apsurdno da je problem jer je on većinski vlasnik tvrtke. Imali smo dogovor da nakon ovogodišnje Božićne priče, čim ostvarimo prve prihode, krenemo rješavati ta dugovanja - kazao je Splićanin Marinko Jukić koji je inače, u korektnim odnosima sa sinom od Zlatka Salaja, Alenom Salajem.

Inače, imanje obitelji Salaj ubuduće će voditi Salajev sin Alen. Podsjetimo, Zlatko i sin Alen razišli su se 2016. godine u mišljenju kako bi imanje trebalo ubuduće voditi i tada je u Božićnu priču uskočio SalajLand.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje što će sada biti s ostatkom duga za najam koji iznosi između 50 i 60 tisuća kuna, Jukić odgovara kako očekuje da će Salaj potraživati novac od tvrtke, no budući da je SalajLand u stečaju i da nema prihoda, to neće biti moguće.

- Treba uzeti i obzir da sve ono što je tvrtka reinvestirala u imanje – ostaje samo Salaju i nikome više, zaključio je Jukić.

Ove godine je realizacija najpoznatije zimske manifestacije u BBŽ krenula naprasno, bez prethodnih marketinških najava jer se nije znalo hoće li biti dozvole za njezino održavanje. Unatoč tome, prodano je 25 tisuća ulaznica. U nekim boljim vremenima, Božićnu priču posjetilo je 75 tisuća posjetitelja iz svih krajeva svijeta.

Druga strana priče

Zlatko Salaj je za MojPortal potvrdio kako je raskinuo ugovor jer se Jukić pokazao, kako tvrdi, nepoštenim partnerom.

- Bio sam nezadovoljan. Jukić je došao da mi pomogne u vođenju imanja, a zapravo me došao prevariti. Bio je nekorektan. On je došao ovdje samo da bih iskoristio gužvu i uzeo novac, ništa drugo. Kada sam sve to uvidio i još k tome ako uračunamo najam koji mi nije platio 12 mjeseci, rekao sam "hvala i doviđenja", ističe Zlatko Salaj koji tvrdi kako je Jukić pokupio i ovogodišnji prihod od prodanih ulaznica na Božićnoj priči, a njemu je ostavio da sam skida lampice s drveća na imanju.

Što se tiče dugovanja, Salaj nije siguran hoće li ga uspjeti podmiriti.

- Vidjet ćemo, kako dragi Bog da. No, važnije da više s njim nemam nikakvu suradnju te da Božićna priča ide dalje i da su ljudi zadovoljni, istaknuo je Salaj dodavši kako će imanje i dalje uspješno živjeti i poslovati, na radost posjetitelja. Potvrdio nam je da će imanje voditi njegov sin Alen, no o detaljima zasad nije htio govoriti.

- Sve ostaje u obitelji i to je najvažnije. Dokaz da radimo kako treba i da smo prepoznatljivi širom svijeta je i moj prijatelj iz djetinjstva. Zvao me nedavno iz daleke Australije i pohvalio to što radim. Kazao mi je da već nekoliko večeri na njihovoj televiziji gleda što je to stvorio njegov prijatelj Zlatko Salaj iz Grabovnice pored Čazme. Za mene nema ljepšeg priznanja, zaključio je Salaj. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a