Obavijesti

News

Komentari 92

U grobu mafijaša tražili kosti kćeri vatikanskog službenika

U grobu mafijaša tražili kosti kćeri vatikanskog službenika
11

Enrico De Pedis, bivši šef mafije, pokopan je u crkvi u Rimu. U njegovom grobu su policajci tražili kosti kćeri vatikanskog službenika koja je nestala prije 30 godina

VIDEO

Bazilika Svetog Apolinara u Rimu je crkva Papinskog sveučilišta. No pet muškaraca koji su ušli u kriptu 13. svibnja prošle godine, nisu nosili crnu svećeničku odjeću nego bijela forenzička odijela. U grobu koji su otvorili nije ležao svećenik već šef mafije. No stručnjake nije interesirao on, Enrico De Pedis, kojeg su zvali Renatino, bivši Kum "Bande della Magliana".

Tražili kosti djevojčice

Forenzičari su tražili Emanuelu Orlandi, kći zaposlenika "vatikanske banke" (IOR) koja je nestala prije 30 godina. Sumnjali su da je u lijesu gangstera skriveno i truplo Emanuele. Emanuela je 22. lipnja 1983. u 19.30 sati izlazila iz glazbene škole preko puta crkve. Tada je imala 15 godina. Svjedoci su vidjeli da ulazi u tamni BMW. Nakon toga joj se gubi svaki trag. A onda su krenula nagađanja kako je Emanuelu oteo Renatino koji je htio svećenstvo prisiliti da mu vrate njegove milijune koji su se nalazili u "vatikanskoj banci". Ili da je Kum svećenicima isporučio žrtvu za njihove seksualne igrice u Vatikanu. Ili da je htio iznuditi oslobađanje Papinog atentatora Alija Agca.

"U Vatikanu vladaju zle moći"

No otmica Emanuele Orlandi nije jedini neriješeni slučaj u Vatikanu. Gabriele Amorth najpoznatiji egzorcist na svijetu koji je navodno Sotonu istjerao više od 70.000 puta, tvrdi da je Katolička crkva "mjesto u kojem vladaju zle moći". 

- Sotona je u Fatimi, Sotona je u Lourdes, posvuda. Sigurno je i u Vatikanu, centru kršćanstva - kaže Gabriele Amorth.

Ta je sumnja stara koliko i Crkva. I u Bibliji su oni koji su sumnjali, Isusu predbacivali da "pomoću Belzebuba, vođe demona, istjeruje demone". Reformator Luther je Papu nazivao "slugom Sotone, šefom kurvinske crkve". Svetog oca su reformatori na lecima koje su dijelili prikazivali kao vraga. U vrijeme prosvjetiteljstva ateisti su tvrdili da je Katolička crkva povezana s "crnom magijom". Danas su sve češće teorije zavjere i teorije o tajnim sektama o kojima piše i američki autor Dan Brown, piše Bild. 

U stanu Papinih stražara našli tri leša

No istina, još više šokira. 4. svibnja 1998. nakon 21 sat časne sestre su pronašle u vatikanskom stanu šefa Papinih stražara tri leša. Bili su u lokvi krvi. Ubijeni su Alois Estermann, zapovjednik Švicarske garde, njegova supruga iz Venezuele Gladys Meza Romera i Papin osobni čuvar Cédric Tornay. Ubijeni su službenim pištoljem podoficira. Prema službenoj izjavi to je bilo samoubojstvo. No dvojica francuskih pravnika koji su slučaj istražili tvrde da su Aloisu izbijeni zubi, što dokazuje da mu je netko pištolj nasilu gurnuo u usta. Navodni ubojica je navodno također žrtva. I u ovom slučaju mogući motivi su kontakti s mafijom i ilegalni poslovi. 

Niti ovaj slučaj, kao niti slučaj Emanuele Orlandi nije do kraja razjašnjen. Forenzičari su u grobu Renatina našli i kosti koje nisu bile njegove. No DNK analiza je pokazala da to nisu kosti nestale Emanuele.   


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao