Obavijesti

News

Komentari 94

'U hotel bih mogao, ali ne mogu na posao o kojem ovisi moja, ali i egzistencija još nekoliko ljudi'

'U hotel bih mogao, ali ne mogu na posao o kojem ovisi moja, ali i egzistencija još nekoliko ljudi'

Javio nam se obrtnik iz Zagreba, ogorčen činjenicom da mu je odbijeno izdavanje propusnice za odlazak iz mjesta boravišta u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Zagreb, gdje mu se nalazi firma

VIDEO

A pričaju nam bajke o dobrom balansiranju između opstanka gospodarstva i zaustavljanja širenja korone! Svakakvih je dosad političkih izuzetka od poštivanja mjera bilo, a kad ja moram na posao u Zagreb - ne mogu!, ogorčen je mali obrtnik, čija je firma u Zagrebu, jednako tako i njegovo prijavljeno prebivalište. Međutim, živi na selu u Sisačko-moslavačkoj županiji, odakle svakodnevno putuje na posao, i tamo ima prijavljeno boravište. 

- Sve sam tako naveo u zahtjevu za propusnicu, naglasio da u Zagreb moram ići radi organizacije posla, nemoguće je to raditi od kuće, ali su mi svejedno propusnicu odbili dati.  Što bih ja sad trebao, do 8. siječnja, dokad je mjera na snazi, firma će sigurno propasti, očajan je poduzetnik. S druge strane, podsjeća, oni koji su čak još 23. prosinca rezervirali hotelski smještaj u drugoj županiji, mogu putovati, jednako tako i sportaši, na natjecanja. Na posao, kaže, putuje autom, sam, nikoga ne dovodi u opasnost. 

- Može se, navodi se u odluci Stožera, i na neodgodivi odlazak u inozemstvo, a ja ne mogu u Zagreb riješiti neodgodive poslove, otići u svoj mali obrtnički pogon! To je toliko suludo i nepravedno, nastavlja obrtnik. Kako mu je navedeno u rješenju kojim se odbija izdavanje propusnice za odlazak iz mjesta boravišta u mjesto gdje mu je posao, "propusnicu izdaju prema mjestu prebivališta zaposlenika, ne sjedištu poduzeća, samo uz potvrdu poslodavca da je neophodno".

Izdali mu propusnicu za misu i poništili je kad su 24sata otkrila blamažu: 'To je zlouporaba!'
Izdali mu propusnicu za misu i poništili  je kad su 24sata otkrila blamažu: 'To je zlouporaba!'

- Nije mi jasan ovaj odgovor, znači li da su me odbili jer imam prijavljeno prebivalište u Zagrebu, gdje je i posao? Je li itko moju molbu pročitao do kraja, pa vidio da mi je boravište u drugoj županiji?, pita se obrtnik. Jer, u odluci o uvođenju propusnica jasno stoji kako je riječ o Odluci o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj. Isto tako, navodi se da je "putovanje na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, opravdan razlog za izadavanje propusnice". 

- S druge strane, čujem od ljudi koji iz mog sela autobusom putuju u Zagreb na posao u zdravstvu, za što ne treba propusnica, da provjere autobusa i dokumenata uopće nema. Znači, mogao bih tako, u ilegali do Zagreba, a pošteno ne mogu?, zaključuje ljutito obrtnik. Zapošljava nekoliko ljudi, čija je egzistencija također sad upitna. 

Trut priznao: Propusnica za put na misu je greška stožera u Zagorju. To nije opravdan razlog
Trut priznao: Propusnica za put na misu je greška stožera u Zagorju. To nije opravdan razlog

Iz Stožera Nacionalne civilne zaštite nam je odgovoreno da se obratimo županijskom stožeru koji je obrtniku odbio izdati propusnicu, čiji pak odgovor još čekamo. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"