Obavijesti

News

Komentari 4

U samoizolaciji je 7680 učenika, a u ponedjeljak ih je bilo 6454. Raste i broj zaražene djece

U samoizolaciji je 7680 učenika, a u ponedjeljak ih je bilo 6454. Raste i broj zaražene djece
1

Škole i dalje nisu žarišta epidemije, već se radi o slučajevima zaraze unutar obitelji. Sve je više i nastavnika u samoizolaciji, što može biti presudno da epidemiološka služba školi odredi online nastavu

VIDEO

Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u samoizolaciji je 7680 učenika, a 658 ih je pozitivno. To je povećanje broja učenika u samoizolaciji za više od 1000 od ponedjeljka, a sve više škola prelazi i na privremenu online nastavu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja javlja sljedeće podatke za srijedu, 21. listopad:

- model A (nastava u školi)- 79, 03% škola (1074 škola)
- model B (mješoviti model)-  6,11% škola (83 škola)
- model C (online nastava)- 1,47% škola (20 škola)
- kombinacija A i B modela- 3,24% škola (44 škole)
- kombinacija A i C modela- 10,15% škola (138 škola)
 
Također javljaju da je pod zdravstvenim nadzorom je 170 prosvjetnih djelatnika (126 ih je u samoizolaciji; 44 je pozitivno).

Podsjetimo, prema odluci epidemiološke službe, svih 20 razrednih odjeljenja razredne nastave (od 1. do 4. razreda) OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici od danas radi u online nastavi. U školu se vraćaju nakon praznika za Sve Svete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se tiče Grada Zagreba, iz Gradskog ureda za obrazovanje javljaju kako je "zaraza je bila prisutna kod 240 učenika i 85 djelatnika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba, a za 4.861 učenika i 176 djelatnika osnovnih i srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije".

- Trenutno 3 srednje škole (XV. gimnazija, Gimnazija Lucijana Vranjanina i Poštanska i telekomunikacijska škola) nastavu privremeno organiziraju po modelu C, a tri osnovne škole (OŠ Augusta Harambašića, OŠ Matije Gupca i OŠ Sesvetski Kraljevec) kombinacijom modela A (učenici od 1. do 4. razreda) i modela C (učenici od 5. do 8. razreda). 
Nadalje, dvije osnovne i sedam srednjih škola Grada Zagreba nastavu organiziraju po modelu B, dok sve ostale škole kojima je osnivač Grad Zagreb, 110 osnovnih i 56 srednjih škola, nastavu organiziraju po modelu A. Prema saznanjima Gradskog ureda za obrazovanje, razredna nastava u školama Grada Zagreba nije se dosada provodila prema modelu C. Ističemo da se redovita nastava u zagrebačkim školama zasad odvija bez poteškoća, a eventualne izmjene u organizaciji rada pojedine škole, odnosno nastavi pojedinog razrednog odjela, donose se sukladno uputama nadležnih epidemioloških službi - navodi se u priopćenju koje potpisuje načelnik Ivica Lovrić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina