News

Komentari 15

U škole se vraćaju dodatna i dopunska nastava, odluke o maskama donosit će se lokalno

U škole se vraćaju dodatna i dopunska nastava, odluke o maskama donosit će se lokalno

Ministarstvo je saslušalo apele nastavnika tako da je vrlo izgledno da će se preporučiti da se, gdje je god moguće, vrate dopunska i dodatna nastava. Konačnu odluku donosit će ravnatelji

Ministarstvo znanosti i obrazovanja razmatra popuštanje mjera u školama u odnosu na one koje su vrijedile prošlu školsku godinu no konačna će regulativa ovisiti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Vraćanje dopunske nastave, natjecanja i smanjenje propisanih lokacija na kojima učenici nose maske plan je za popuštanje mjera za nadolazeću školsku godinu, doznaje dnevnik u ministarstvu.

Što se tiče maski, obveza njihova nošenja neće biti potpuno ukinuta, ali će se ići prema tome da se koriste što manje. Sigurno je da će za svu djecu koja putuju javnim ili organziranim prijevozom one ostati obavezne ali je zasad plan da se poveća dozvoljeni broj učenika u sredstvima javnog prijevoza. Odluke o maskama će se donositi na lokalnoj razini, ovisno o pokazateljima.

Na dopunsku nastavu i na pripreme za natjecanje ne ide veći broj učenika, tako da bi se, poštujući mjere, bez većih rizika moglo učenicima omogućiti da razvijaju znanja i vještine.

Ministarstvo je saslušalo apele nastavnika tako da je vrlo izgledno da će se preporučiti da se, gdje je god moguće, vrate dopunska i dodatna nastava. Konačnu odluku donosit će ravnatelji.

Jedan je od glavnih ciljeva da djeca budu u školama te da online model nastave bude stvar prošlosti. Iz ministarstva su optimistični jer je, za razliku od lani, ipak 50 posto odraslog stanovništva cijepljeno.

Sljedećeg tjedna kreću završni razgovori a iz ministarstva kažu da se radi više modela koj će se moći koristiti, ovisno o situaciji, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Najčitaniji članci