Obavijesti

News

Komentari 66

'U slavlju nakon finala košarke u Zadru dosad zaraženo 6 ljudi'

'U slavlju nakon finala košarke u Zadru dosad zaraženo 6 ljudi'

Epidemiološki zavod i sve službe trebaju gledati kako da se ta brojka zaustavi jer iako brojke nisu velike, ipak pokazuju da je u Zadarskoj županiji više zaraženih nego u susjednim dalmatinskim županijama, kaže Božinović

VIDEO

Davor Božinović danas je u Zadru na otvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone u Policijskoj upravi zadarskoj i na presici je među ostalim otkrio koliko je zaraženih među onima koji su išli na finalnu košarkašku utakmicu na Višnjik, te sudjelovali u slavlju na gradskom trgu.

POGLEDAJTE VIDEO Ulazak navijača Zadra na Višnjik

Pokretanje videa...

Navijači i policija 01:06

- Trebamo izbjegavati situacije koje su riskantne. S one proslave košarkaške pobjede u Zadru već sada je nepobitno utvrđeno da je šest osoba zaraženo u tim događanjima. Epidemiološki zavod i sve službe trebaju loviti njihove kontakte i gledati kako da se ta brojka zaustavi jer kad pogledate i ove brojeve, koje nisu velike, ipak one pokazuju da je u Zadarskoj županiji više zaraženih nego u susjednim dalmatinskim županijama - istaknuo je Božinović, a u ponedjeljak je Zadarska županija brojala tek jednu novozaraženu osobu, što naravno treba i pripisati vikendu i manjem broju testiranih.

Kaić: Pažljivo se prati situacija u Zadru zbog slavlja navijača, moguće da opet ode u 'crveno'
Kaić: Pažljivo se prati situacija u Zadru zbog slavlja navijača, moguće da opet ode u 'crveno'

Komentirao je kavu Vilija Beroša u Zadru i sukob s konobaricom koja nije imala masku.

- Postoji odluka Stožera o nošenje zaštitnih maski iz listopada 2020. godine, a koja pogotovo za djelatnike u ugostiteljstvu propisuje tu obvezu. Beroš je, po meni, postupio na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti. Ako je itko pozvan i ako itko treba ukazivati na mjere zaštite od epidemije, u vrijeme dok ona traje, onda je to ministar zdravstva - rekao je Božinović, javlja 057.

Kada su novinari naglasili kako konobarica ima respiratornih problema, zbog kojih ne može nositi masku, Božinović je dodao:

- Nažalost, da je gospođa to odmah iskomunicirala, siguran sam da ne bismo danas o ovome pričali. Koliko sam razumio, ona ima i liječničku potvrdu, ne znam zašto to odmah nije rečeno. Ministar bi to uvažio jer je, prije svega, liječnik - poručio je Božinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela