News

Komentari 124

U Split stiže poseban zamrzivač za cjepivo, košta do 200 tisuća kuna: 'Moramo biti spremni'

U Split stiže poseban zamrzivač za cjepivo, košta do 200 tisuća kuna: 'Moramo biti spremni'

Zamrzivač bi trebao imati kapacitet od 560 litara, što će, obzirom da će cjepivo dolaziti u etapama biti dovoljno za cijelu županiju, a koštat će između 150 i 200 tisuća kuna

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije nabavlja specijalni zamrzivač za cjepivo protiv Covida 19.

Zamrzivač će u specijalnim komorama cjepivo moći pohraniti na propisanih -80 stupnjeva.

- Raspisali smo natječaj i djelatnici iz našeg odjela javne nabave rade na tome. Zamrzivač kupujemo vlastitim sredstvima, a nakon što dobijemo sve ponude odlučit ćemo se za onu najpovoljniju. Moramo biti spremni za dolazak cjepiva, a kako ga budemo dobivali, distribuirat ćemo ga po ambulantama opće medicine - rekla nam je Željka Karin, ravnateljica NZJZ Splitsko-dalmatinske županije.

Zamrzivač bi trebao imati kapacitet od 560 litara, što će, obzirom da će cjepivo dolaziti u etapama biti dovoljno za cijelu županiju, a koštat će između 150 i 200 tisuća kuna.

Prema sadašnjim predviđanjima cjepivo bi u Hrvatsku trebalo stići do kraja godine. Cijela količina čuvati će se u Zagrebu i distribuirati dalje po Hrvatskoj.

Najčitaniji članci