News

Komentari 38

U Splitu je četvero zaraženih omikronom: Beroš prvo objavio medijima, a tek onda NZJZ-u?

U Splitu je četvero zaraženih omikronom: Beroš prvo objavio medijima, a tek onda NZJZ-u?

Radi se o četvero ljudi - članovima dvaju različitih obitelji. Jedna se ovih dana vratila iz Južnoafričke Republike, a drugi su njihovi kontakti. Svi su odmah upućeni u karantenu, rekla je Karin

U Splitu su zabilježena četiri slučaja zaraze omikron varijantom koronavirusa. Ministar zdravstva Vili Beroš tu je informaciju prvo objavio u srijedu na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade, prije nego je splitski Nastavni zavod za javno zdravstvo bilo obavješteno o rezultatima sekvencioniranja uzoraka.

- Nama nitko ništa nije javio i vi ste nam prvi glas. Mi, kada je u pitanju službeni dio nemamo ni jedan slučaj omikrona u Splitu, jer nam nijedan slučaj, na koji sumnjamo još uvijek nije potvrđen - rekla je r avnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin za Slobodnu Dalmaciju.

Karin je za Dnevnik.hr objasnila da je riječ o četvero pacijenata.

Zbog sumnje u zarazu omikronom njihove su uzorke sekvencioniranja poslali u Zagreb.

- Radi se o četiri osobe - članovima dvije različite obitelji. Jedna se ovih dana vratila iz Južnoafričke Republike, a drugi su njihovi kontakti. Svi su odmah upućeni u karantenu - rekla je Karin.

Interni protok informacija unutar zdravstvenih institucija u vrijeme pandemije je vrlo bitan zbog pravovremenih intervencija i suzbijanja daljnjeg širenja virusa. Zaposlenici splitskog NZJZ-a sve su kontakte odmah izolirali i testirali.

Najčitaniji članci