Obavijesti

News

Komentari 11

U Srbiji možda i puno veći broj umrlih od korone od službenog

U Srbiji  možda i puno veći broj umrlih od korone od službenog

Ministar Lončar ustvrdio je da se ne može reći kako je 10.356 osoba umrlo od korone jer se to, kako je naglasio, može dokazati samo autopsijom, a ona niti u jednom slučaju nije napravljena

VIDEO

U Srbiji je tijekom 2020. godine bilo 10.356 smrtnih slučajeva koji bi se mogli dovesti u vezu s koronavirusom, izjavio je u srijedu srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar, dok službena statistika zaključno s 30. lipnja bilježi 7047 žrtava covida-19.

Tim podacima obuhvaćeni su svi preminuli koji su bili u kontaktu s nekim tko je bio korona pozitivan ili su imali simptome slične covidu-19, a tu se ubrajaju i osobe koje nisu ležale u bolnici, bile su negativne na PCR ili antigenskom testu ili su se same liječile, rekao je Lončar novinarima na predstavljanju rezultata rada Povjerenstva za analizu smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu s koronavirusom.

Lončar je naveo da je 64,4 posto od tog broja umrlih imalo "pridružene bolesti poput oboljenja krvotoka, povišenog krvnog tlaka, dijabetesa, neuroloških oboljenja".

No, ministar Lončar ustvrdio je da se ne može reći kako je 10.356 osoba umrlo od korone jer se to, kako je naglasio, može dokazati samo autopsijom, a ona niti u jednom slučaju nije napravljena, već ih je Povjerenstvo ubrojalo na temelju pozitivnih testova, izjava obitelji da su bile u kontaktu s pozitivnim osobama ili da su imale simptome korone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istodobno, službena statistika, zaključno s podacima od 30. lipnja, navodi da je od posljedica infekcije covidom-19 dosad umrlo ukupno 7047 oboljelih od 716.562 zaraženih koliko je registrirano od početka epidemije 6. ožujka prošle godine.

Prema posljednjim podacima, u Srbiji je u zadnja 24 sata, nakon višednevnog pada broja zaraza, u srijedu ponovno registriran troznamenkasti broj novozaraženih - 104, a preminule su četiri osobe.

Na bolničkom liječenju su 293 pacijenta, a 12 ih je na respiratorima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a